Followers

Tuesday, 27 September 2011

perasaan

kadang-kadang susah untuk kita memahami seseorang .
dalam masa yang sama kita sendiri susah untuk memahimi diri sendiri .
apa yang kita ingini dan kecapi .
begitu juga "CINTA" .
CINTA tak seindah kita bayangkan ,
CINTA tak sekaya Kasih Sayang ,
CINTA tak semudah untuk kita lalui dugaannya .
dalam CINTA perlu banyak pengorbanan perasaan .
CINTA juga perlu ada sifat "IKHLAS , SABAR , JUJUR DAN IMAN" 
andai ketiga-tiga ini tiada maka akan musnahlah segalanya .
"bianalah CINTA dengan keIKHLASAN" .
"jalanilah CINTA dengan penuh keSABARan" .
"JUJURlah dalam apa sahaja kenyataan" .
"bercinta dengan sepenuh keIMANAN" .


reason:hanya rekaan<3
crated by:Ariana Grace .

Sunday, 18 September 2011

luahan hati

ok malam yang menyejukkan .
aku baru masuk rumah .
lepak dekat luar sorang sorang dalam keadaan kehujanan .
kesah ape hujan ,, nak demam ? demam jelah 
lepak di luar mencari ketenangan dan idea .

ok berbalik ke topik yang ingin di katakan .
buat masa sekarang jarang msg dengan Alif ..
sebab hari tu ada masalah sikit .
tak ape aku faham ..
lagi pun ,, lagi berapa bulan dia dah nak SPM kan .
study elok elok k awak :))

tadi petang ada pergi tengok movie dengan Alif .
cerita Raya Tak Jadi .
lepas tengok movie tu lepak kejap .
tengah lepak dengan dia ada buat sesi "luahan hati" .
dia ada cakap yang dia terjatuh semalam .
ok selama ni aku tak dapat bayangkan kalau aku kehilangan dia buat selamanya .
kehilangan orang yang aku sayang , yang aku hargai , yang special and yang aku cinta .
Ya Allah jangan lah kau amik orang yang ku sayangi dari hidupku .
yes dia berjaya menitiskan air mata aku .
ada satu part ni memang agak macam sedih .
dia kata yang sama ada hubungan ni akan kekal ke tak .
sebab aku dengan dia still skolah kan dan tak tahu umur panjang ke tak .
ok series an again air mata hati aku menangis .
dalam hati ku berkata .
please lah tak nak ada kata putus .
please lah jangan mainkan perasaan aku .
please lah jangan tinggalkan aku walau ada perempuan lagi perfect dari aku .
please terima aku dengan seadannya .
tak sanggup nak kehilangan kau !!!
belajar mencintai orang yang tak sempurna :")


Wednesday, 7 September 2011

mcm mcm rasa :) :( :O

Asslamualaikum .
awak awak awak .
saya agak bosan lah awak .
awak hari ni 7sept2011 an an .

heeee nak tau x nak tau x .?
tak nak tau ? saya kesah ape . huuu :P :P
ok sebenarnye hari ni dah 1bulan 7hari saya kawin ..
haa kawin ?!
opsss salah type lak . heiheihei .
RELATIONSHIP dengan M.ALIF ASYRAF .
Alhamdulillah . moga kekal .. amin~~


saya ni tak da lah sekaya korang nak wat ape2 suprise an .
sekarang ni pun saya tengah susa sikit .
handfon saya hilang . tak leh nak msg or call sape2 .
SEDIH ~~!!!
cian an cian an . xkecian suda .. hemmm
apa yang mampu saya buat hanya bersyukur dan teruskan perhubungan ini .


esok dah 8sept2011 .
birthday ALIF . 
handfon tak de . tak leh nak call free dengan dia .
harap dia tak bersedih .
awak awak ALIF .
saya mintak maaf kalau birthday awak kali ni buat awak sedih or tak suke .
sorry tak dapat teman awak .
tak dapat msg or call awak .
saya mintak maaf sanagt2 .
insya ALLAH hari sabtu or ahad kita kuar eh . 
saya sayang awak sesangat sangat .
saya rindu awak segila gila . huuu .
muaahhh sikit .. muah banyak banyak ar . hehehe :))
I <3 U ~~~

Sunday, 4 September 2011

Hari Raya

Assalamualaikum .
haihaiahai ..
wah sarang burung jadinya blog aku ni .hahahah .
biaselah raya sakan kan . huahuahua .

Hari Raya memang best .
best sangat sebab tahun ni semua bagi duit 10keatas .
*ada yang setengah tu 2,3,4,5 ringgit la . hahah .
besyukur je lah ape yang ade kan . huhu .
malas lah nak citer panjang2 . bosan nanti .
nanti kang ade yang tenyembur nyembur bace . hahaha .

sila lihat gambar family saya di bawah ni
ni family abang aku yang sulung :))
  
ni family pak mak endok aku . ni baru sikit ade ramai lagi :))
 
 ni family mak endok + mak aku + pak usu :))
 ni adik beradik aku xcukup 2 ... heee :))
 ni family abang aku yang no 2 + dak kecik uw pinjam jap . heee :))
 yang ni cucu mak aku 10perempuan+1lelaki+yg bwah at tngah tu nyemak jap .. *xcukup 3 , 3 tu dok melaka :))
 ni menantu mak aku . baru 3 jer untuk anak lelaki la . kosong ade lg 3 . hahah :))
 family abang aku yang 1st lg :))
 ni family abang aku yang ke3 :))
semua nye dah berfamily .
aku ni bile lah ek . 
*tunggu 7tahun akan datang eh . insya ALLAH :))
Alif <3 heee haaa huuu
GATAL !!!
heeee suke ar . welkk :P
k la bye I_I
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
copyright by Quraisyah edited by adifikri with love