Followers

Wednesday, 23 November 2011

it`s hurt to forget !!!

Assalamu`alaikum and hye .
huuu sekian lama tak update blog . cehwah ayat hahah .
title hari ni tak tahu nak tulis apa .
nanti ada orang comment "tak payah tunjuk sangatlah broken heart kau tu"
hahahuahuahua funy funy .. aku peduli apa ?! #ayat baru . heee .

ok hari ini hari rabu ,
bertarikhkan 23.11.2011 pada jam 10.37 tamatlah sudah alkisah bercouple mereka ini ..
haha ayat . ok untuk makluman semua aku dah single .
ada sebab ? aku sendiri pun tak tahu sebab apa aku clash . huuu SEDIH !

ok mulai sekarang tumpuan aku hanya pada pelajaran .
tahun depan sudah mula kehidupan aku sebagai calon PMR !!!
ketark cek di buatnya . hahah .

hari ni tak ada mood lah nak update blog .
biaselah hati tengah pilu .
tapi aku masih boleh tersenyum buat semua yang tersayang :")
dalam senyuman ada tangisan .. kan kan kan ..

ini ayat yang selalu aku ingat .
"easy to forgive but hurt to forget!"
tak semudah tu aku lupa kan kenangan yang telah tercipta .

Thursday, 10 November 2011

Anak Manja

Assalamu`alaikum and hye .
sorry asik muka aku jer yang post kan . aku dah cakap ,, aku tak ada kerja lain dah . huu . back to tittle ..
aku memang anak manja . nak kata terlampau manja tu memang dan kadang-kadang . aku paling manja sangat sangat dengan ibu . memang manja gila gila samapai nak lepaskan pun susah . Qila pena tanya "nanti macam mane kau nak sambung belajar ? macam mana kau nak kahwin ?" Jawapan aku "aku bawak mak aku sekali duduk dengan aku teman aku sambung belajar ,, dah kahwin aku jaga mak aku , kalau husband aku tak nak dia boleh cerai kan aku . sila kan cerai , aku tetap nak dengan mak aku!"

ok dekat sini mungkin korang akan fikir aku akan sentiasa bergantung pada mak aku . TAK ! aku tak nak bergantung pada sapa sapa bila aku dah berkeja . jasa mak aku korban selama ni memang susah untuk aku balaskan dengan duit dengan kekayaan dengan segala galanya .nekad aku ,, niat aku cuma 1 aku nak bercakap or twitter or facebook MENTERI mintak tolong sangat sangat lepaskan mak aku dari muflis . aku nak bawak mak aku pergi haji sekali lagi kalau boleh aku nak bawak papa , umi , qusyairy and tokwan . sama sama menunaikan haji and boleh ziarah kubur arwah tok dekat sana .

aku tak tahu kenapa berat sangat hati ni nak pergi duduk dengan papa and terpaksa tinggalkan ibu untuk sementara . macam ada yang tak baik jerr nak jadi . orang kata jangan fikir bukan-bukan . tapi hati ni perit rasa nak tinggalkan ibu walaupun sekejap. ok pengalaman aku kecil kecil dulu masa ibu pergi haji . aku rindu tahap gaban sampai aku cium bau baju ibu , menangis malam2 sebab rindu sangat dengan ibu , aku kalau rindu ibu mesti aku batuk kering tak berhenti ,, sampai pernah sekali batuk bedarah . kalau jumpa ibu terus batuk tu berhenti serta merta . pelik kan tapi benar .

ok lah tu jer tuk malam ni . nanti aku jadi pergi or dah sampai kemaman aku bagi tahu k .
~~malam ni tido sebelah ibu lagi . esok pagi buat suprise dekat ibu :))

Wednesday, 9 November 2011

Blablabla +_+

Assalamualaikum and hye ..
post lagi,, tak ada kerja lain ke aku ni ? hahah memang tak ada pun .. dah start cutikan so... buku kita tutup sekejap . heee nanti dah nak sekolah buka buku balik . huu . ok hari sabtu ni aku dah gerak balik kemaman . nak kena beli tiket bas turun dekat kuantan and blablabla . hahaha . takut boleh tak nak pergi naik bas sorang sorang ? bolehkan ? mestilah boleh sebab aku anak dara peh "suci lagi tau" heheh . walaupun dah pernah naik bas pergi kemaman sekali tapi aku tetap takut . sebab  masa 1st time tu lah aku naik bas ada pak cik GATAL tengok my susuk tubuh . haiissh kurang hajar kau pakcik ,, kan dah kena karatih dengan papa .. padan muka kau :D . ok ok sebenarnya aku risau sangat nak pergi ni . risau yang macam tak kan jumpa korang lagi ."apa kau mengarut nyah ,, jangan cakap bukan2" seriuos tu lah perasaan aku sekarang tau . aku mohom doa korang semua supaya aku selamat menuju ke desinasi "lagu Dato` Siti jap" hahaha .

ok sebelum tu nak say something to my best friend ni Siti NurAqilah , Nurul Atiqah"eyka betul xname kau lupalah" and kepada sesiapa yang aku kenal ,, korang kalau ada masalah apa yang nak story morie just call or msg aku k . aku sudi dengar masalah korang . jangan angap aku sombong or member tak boleh pakai k . aku jauh mane pun aku tetap ingat korang tau . jaga diri baik2 . jangan noty2 dengan BF k "berdosa nanti tuhan marah" heheh . Aqilah nanti aku balik kita meow ,, meow puas puas k . hahah . take care sayang ku semua . muah sikit sampai lebam .. hahah .

ok ni last kepada sesiapa yang nak ambil SPM especially kakak2 abang2 SMKTUN ,, yang aku kenal or yang aku tak kenal just baca jelah apa yang aku tulis untuk korang ni . sebelum tu tengok gambar ni .

GOOD LUCK GUYS !! .
banyak banyak mohon doa .. jangan dengan doa jer . buat solat hajat . jangan buat solat hajat jerr solat taubat sekali . jangan solat taubat jerr mintak maaf dengan mak , ayah , adik beradik and supupu sepapat . jangan dengan family jer dengan member , ex2 korang and blablabla . buat dengan sepenuh yakin . jangan terlampu gabra sangat tau nanti takut tak boleh jawab lansung .. ok ingat pesanan aku tau .. Love You All <3

Tuesday, 8 November 2011

Dia Handsome :D

hye and assalamualaikum .. ok ok story title kita hari ni pasal gambar dekat atas ni . gila handsome dia rambut panjang . haaarr cair boleh tak tengok dia macam ni .. tak boleh ?? aku tak dapat apa pun korang tak suka .
awak boleh tak awak buat rambut macam ni lagi . saya suka tengok awak rambut panjang macam ni . memang tangan saya gatal lah main rambut awak yang panjang ni . hehehe jangan mara ,, jangan mara :D

ok story yang sebenarnya aku rindu dia .. rindu tahap dah tak ada limit nye . dah sebulan kot tak jumpe . tak hang . ok ok tak payah gatal sangat nak jumpa sekarang . dia nak SPM dah . ok ok tak kacau dia lah nak SPM . aku pun nak balik kemaman nak spent time dengan papa , umi and my littel brother ..

awak sayang . eceh eceh sayang .. hehe . saya rindu awak tahap mitter minyak habis pun leh turun naik balik . hehehe . tak apa nanti kita jumpa puas puas k . saya tunggu awak habis SPM .

..IMISSU..IMISSU..IMISSU..IMISSU..IMISSU..IMISSU..IMISSU..IMISSU..IMISSU..IMISSU..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
copyright by Quraisyah edited by adifikri with love