Followers

Sunday, 30 October 2011

Bukan Senang

Assalamu`alaikum ..
dalam kebosanan yang melanda tiba-tiba aku teringat orang yang selalu dalam hati aku .
yang dulu pena sayangi aku , menjaga aku dan segala-galanya .
TAPI ..... kini dia pergi untuk selamanya ..
mungkin bukan jodoh aku dengan dia di dunia ni .
ni orang nya . comelkan n hensem buat aku . pade korang mybe xkan . (KESAHAPA!)
sayang aku buat dia tak kan pena hilang untuk selamanya .
cinta aku untuk dia kekal di hati ni .

ok balik pada entri bukan senang untuk aku lupakan dia .
bukan senang weh .. makan masa , makan perasaan yang mendalam ..
tapi aku redha dan tetap harungi semua ni ..
sampaikan aku terpakse susah untuk menyintai orang lain ..
sepeti si dia ALIF .
memang susah , hanya kasih sayang aku dapat beri pada dia .

TAPI .. sekarang tak lagi .
kasih sayang , cinta aku tetap untuk dia .
seperti aku menyintai arwah dulu .
aku harap aku dibalas dengan perasaan yang sama .
walau sememangnya Alif susah untuk menerima aku berada dalam hati dan situasi dia .

WO AI NI ... NAAN UNNAI KATHALIKAREAN ... SARANGHEAYO ... AISHITERU ... I LOVE U ..



Wednesday, 26 October 2011

Peeefffff =_=

Assalamu`alaikum ...
tak nak berharap apa apa lagi .
sebab awak banyak berubah ,, apa sebab pun saya sendiri tak tahu ..
just nak bagi tahu saya sayang awak sangat2 !!!




i miss you so much Alif ...
miss u so much !!!!

Wednesday, 19 October 2011

teringin sangat .. boleh ?

Assalamu`alaikum ...
banyak yang nak di kongsikan .
banyak sangat yang di inginkan dalam hati ni .
tapi tak tahu lah kesampaian ke tak kan .. hemm ..

1st aku teringin nak camera ni
aku nak mintak tapi takot ..
hemm lau dapat aku nak blajar betul cam ne nak snap pic yang lawa2 kan .
belikan boleh ? "kalau kau mampu"

2nd aku nak spent time lama2 dengan ibu,papa,umi,qusyairy .
aku nak spent time dekat sini ..
tapi ibu tak dapat pergi lagi tempat ni .
sayang nya .. kalau boleh nak pergi dengan ibu gak ..
NAK PERGI JUGA !!!!


Sunday, 16 October 2011

Sila Fahami Saya !!!

Assalamu`alaikum ...
blogger sekalian sorry dah lame tak story2 kan .
bukan apa keadaan tak mengizin kan .
banyak benda yang lebih penting . huuu .
jangan mara eh blog aku ni ..
hehehe ..

ok semalam aku sepatut nya g kem perdana kat sekolah .
tapii ...
ada yang tak mengizin kan .
papa aku baru balik hari jumaat tu .
aku mintak izin dekat semua yang ada .
dan keputusan tidak mmengizinkan aku pergi lagi banyak daripada yang mengizinkan .
sebab tak mengizinkan ialah ,,
papa aku dah 2minggu tak balik JB ..
anak mana tak rindukan ayah nya sendiri ,, ayah mana takrindukkan anak nya sendiri ..
aku mintak korang faham keadaan aku .
aku bukan selalu dapat spent time dengan family hari2 macam korang .
family korang always ada dengan korangkan ,, hampir tiap2 hari kan .
tapi aku . 
dua minggu sekali baru balik ,, lagi teruk 4bulan lepas umi aku besalin baru balik .
rindu tak rindu aku dekat papa aku .
so aku mintak sangat korang faham aku k ..
k lah len kali kita berbloging lagi . 
aku nak tito dah nantok sangat .

malam semua sayang sayang .
<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

Sunday, 9 October 2011

CerCite Cinta

Assalamu`alaikum
tiba-tiba jer nak story something.
benda ni tak ada sapa tahu kecuali yang tertentu jerr .
kalau nak tahu apa turun bawah sikit .

Hey ,,
it`s about my relationship .
macam mana kiteorang boleh kenal .
mungkin ni ada orang penah alami dan ada yang tak pernah .
nak kata sweet ,,, sweet kot . huuu -_- #malujap .
baca jer lah k :))

tahun kedua bersekolah untuk tingkatan 2.
yang baik hati dan perihatin terhadap aku "ibu"
hari pertama sekolah , turun saja dari kereta dan melangkah untuk ke pagar 
mata aku yang nakal ni terpaku dengan sebuah moto .
pandang pertama pada moto tu "Jatuh Cinta" huuu .
dengan rim dia color hijau ke kuningan  .
memang sapa tengok rasa biasa jekan .
tapi aku tengok moto ni memang rasa lain jer dalam hati ni .
dah "Jatuh Cinta" katakan . huuu .
TAPI ada satu masalah ,, masalahnya aku tak tahu siapa empunya moto ni .

Berhari-hari , beminggu-minggu dan berbulan-bulan ..
aku mencari dan terus mencari .
nak tanya orang tapi macam terhegeh-hegeh pulakkan .
sampai satu masa aku give-up nak cari pemilik moto ni..
aku give-up sebab orang yang aku sayang sangat "tak pelu tahu siapa" dah arwah .
mesti korang tertenya kenapa aku give-up sebab tu ..
sebabnya moto tu lebih kurang dengan moto arwah ..

Dah give-up just abaikan jer . tapi hati ni nak tahu jer sape pemiliknya .
Dan aku ambil keputusan tetap nak cari pemilik moto tu .

Macam hari-hari biasa aku selalu online .
tangan aku ni gatal jerkan tengok Facebook orang .
apa lagi tangan ni kalau dah gatal aku klik +1 Add Friend
aku add sapa yang justuru aku tak kenal .
agak-agak aku add sapa ? 
name Facebook dia Alif Asyraf Lopot . hahaha #Sambungbalik .
aku yang tengah boring aku start chat . eeeee TAK MALU !!!
aku kesah apa .
tapi dalam hati memang ada rasa malu and takut orang kata tak tahu malu nye pempuan .
gerrrr . abaikan .
bebual , bercerita , berkosing , ber ber lah .
sampai satu topik dia cakap .....
*kalau awak nak tau saya datang sekolah ke tak , awak tengok moto saya wave ,rim color ijau ke kuningan* 
peeehh punya cuak aku .
dalam hati punya lah happy . #Sambil melompat tergedik jap .
sebab aku dah jumpa pemilik moto yang aku cari .
memang betul Allah tu maha penyayang .

Dalam masa 2minggu kiteorang kenal hati budi masing2 sebagai kawan .
Alhamdulillah perangai agak sama and boleh terima cara dia sikit demi sedikit .

1st August 2011 .. 
tarikh bulan puasa untuk hari pertamakan .
hari dan tarikh tu jadi saksi ikatan aku dan dia .
aku bersyukur sangat sebab dapat kenal orang yang aku cari and dapat bersama dia .
aku bersyukur sebab ibu dapat terima dia sebagai penghias taman di hati aku ni .
aku tak cuma berharap ,, aku nak ini jadi kenyataan 
"Aku nak hubungan aku ini kekal hingga ke akhirat kelak"
moga Allah berkati semua ini . ~~amin ~~



Sekian sahaja cerita ini .
Salam Selamat Malam dari aku Ariana Grace :))

Wednesday, 5 October 2011

HuaaaaHeeee

Assalam`ualaikum
alhamdulillah .
aku hari ni ada masa untuk update blog ni .
semua nye da tukar .
lagu , background , gambar , "pakwe?"
pakwe aku buat apa nak tukar .
setia pada yang satu lah . :P 

ada banyak crita nak di critakan .
crita ni tak lapok lagi . 
masih fresh tau . huhuhu..
sebenarnya sejak hari tu aku lansung tak call papa .
nak kata merajuk entah la .
tapi semalam papa call aku .
suara papa suara manja . huuiiikk aww aww
# kehkehgedixjap .
rindu sebenarnya kat papa .
tak apa nanti Insya Allah aku balik kemaman.

haaa ni citer pasal berboy aku .
dah agak lama tak call dia .
dia pun dah agak lama tak call ..
huuuu # rindutau .
tapi tak apalah untuk kebbaikan dia .
dia nak SPM kan .
so aku kene lah banyak memahami dia .
ALWAYS memahami awak kan "_" .
haaaiiissshhhh ..

tu jer crita aku ehhh .
tak muatlah nak crita panjang2 .
MALAS !!!!
kehkehkehkeh jangan marah ehh . 
buax buax buax tu korang :*
# thanks sudi baca k .. :))

Saturday, 1 October 2011

kesyukuran

Alhamdulillah ..
sampai juga ke 01hb october 2011 .
bersyukur sangat menjalani hubungan ni dengan ketenangan .
awak terima kasih tau :))
saya bahagia sangat dengan awak .
tapi saya lagi bahagia lau awak tak menyakat saya .
ye pun nak menyakat jangan lah menyakat sampai wat saya sakit aty .
hissshhh .
puk pang babap awak kang baru tau .
hahaha .
k la malas nak cerita panjang lebar .
Insya Allah hubungan kita akan di berkati ye wak ..
sayang awak <3 <3 <3
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
copyright by Quraisyah edited by adifikri with love