Followers

Saturday, 28 January 2012

NO TITLE !

Assalamu'alaikum .
malam yang dingin di temani lagu yang berputar di corong radio. tergerak hati saya untuk mengerakkan jari-jemari saya untuk menari di keyboard laptop kesayangan . heemm . terasa sunyi sangat malam ni tidak kedengaran ucapan selamat malam dari si dia . biarlah si dia lena dengan perasaannya .

kebelakangan ini perasaan saya selalu sayu . tanpa diundang air mata membasahi pipi saya . tak tahu dan tak pasti kenapa perasaan saya menjadi sedih dan sayu bila merenung kembali apa yang terbuku di hati . tiada siapa tahu apa masalah sebenar saya . mungkin sebab saya ni jenis yang tak suka sangat becerita dengan orang yang saya tak rapat . tapi yang rapat pun tak kesemuanya tahu rahsia hati saya .

ada sesiapa ke yang sudi memahami isi hati saya ? huhuhu .. bukan mudah untuk memahami saya yang keras kepala and keras hati ni . apa pun tak boleh . saya sayang semua . saya sayang semua . saya sayang semua . saya rindu semua . saya rindu semua . saya rindu semua . haha . CITY QURAISYAH BINTI MA'MOR ( nama sebenar dalam IC ) sudah melalut . macam nilah jadinya kalau selalu sangat berahsia .


SENYUMAN YANG MANIS ,
MATA YANG BERSINAR ,
TIDAK KELIHTAN DI MANA SEDIHNYA .
TAPI HATINYA SERING MENANGIS TANPA DI SEDARI !


sampai sini jelah sesi luahan hati .
maaf kalau rasa cerita saya ni tergantung .

Thursday, 26 January 2012

Memahami !

Assalamu'alaikum .
hari ni hari khamiskan . lagi berapa hari jer nak naik sekolah . kerja sekolah baru siap 85% . huhu . lenguh rasa tangan nak siapkan kerja yang berlambak macam kayu balak . hahah . hari ni update blog dalam keadaan yang tak stabil tapi masih boleh releks lagi . huhuhuhu .

betul-betul dugaan yang melanda . hanya mampu sabar saja lah . aku manusia yang malas nak layan gaduh-gaduh ni . malas nak besar2 kan lagi masalah . aku salah cakap sikit jer dah jadi satu masalah . haaduuh bukan senang nak jaga hati kapas ni . ni kalau aku mengadu dekat blog ni . aku tak tahu lah dia nak kata apa . biar dia baca lagi bagus . aku nak dia tahu . nak tak nak terima . sebab ni memang diri awak yang saya perhatikan selama kita kenal .awak saya minta lah . jangan masalah kecil nak di besar2kan . saya ni bukan jenis nak bergaduh jer . saya jenis yang xlayan sangat emosi ni . saya minta awak boleh faham dan jangan nak besar2kan masalah kecil lagi . saya letih tau . lagi 1jangan nak bersangka buru . PLEASE THING POSITIVE .

ok tu jerlah . awak fikirlah baik-baik k .

Sunday, 22 January 2012

di sebalik 21.01.2012

Assalamu'alaikum .
hai awak semua sorry dah lama tak update blog .
saya busy sikit untuk focus pada sekolah dan pelajaran .
jangan marah tau ..

hari ni saya baru sampai JB . semalam saya pergi Melaka untuk edarkan kad perkahwinan kakak saya di kampung . saya tidur semlam sahaja . hari ni dah balik . semalam kami (ibu , adik dan saya) bertolak pada pukul 8.00 pagi dan sampai pada pukul 11.55pagi . saya rasa pergi terengganu pun ada . hahah . tak apa . biar lambat asal selamat .

semalam kira-kira pukul 4.35petang saya jumpa dia . siapakah gerangannya ? Hadi Fikri lar . siapa lagikan . huhuhuhu . best dapat jumpa dia . best sangat . dapat jalan-jalan dengan dia (naik kaki) naik motor berdosa . hahah :D . kami tetap menjaga batas antara satu sama lain . no touch and no kiss . huuuu ;) kami balik pada pukul 6.55, dia hantar saya depan rumah macam mana dia ambil saya di depan rumah . itu baru lelaki yang bertanggungjawab . huhuhu . walau hanya 2jam 30minit kiteorang berjumpa. bagi saya 2jam 30minit tu sangat bermakna . kalau tiada 2jam 30minit tu mungkin kami tak dapat jumpa . so kepada semua hargailah masa k . huhu .


ok di sini saya ada sekeping gambar semasa kami berjalan . huhu . 
sorang comel sorang montel . 
doakan kami kekal hingga ke akhir hayat kami <3


Friday, 13 January 2012

PERKENALAN YANG TAK DIJANGKA !

Assalamu'alaikum ..
haalaamaak ! bersawangkan mak nenek cucu cicit labah-labah lah seh blog aku .
sorry lah semua sebab dah lama tak update blog aku ni .
bukan tak ada story . ada cuma aku sekarang ni agak malas nak buka laptop ni .
lepastu nak cag lagi . haaissh kalau dah pemalas tu pemalas juga . hahaha .
hari ni jer agak rajin . sebab dah tak ada kerja nak buat dah .

aku kenal dia 1.12.2011 masa tu .
petang kalau tak salah . adat orang kenal dekat fb .
add then approve .
chat then call/massages .
lepastu dengan tak dirancang kiteorang couple .

lepas sebulan lebih mengenali hati masing-masing .
pada awalnya memang aku agak kasar melayan dia .
tapi kan aku ada rasa sayang sikit dekat dia masa tu .

aku terus dengan cara aku .
aku marah dia . peeh memang tak boleh nak cerita lar masa aku layan dia macam tu sekali .
tapi dia diam , dia betul-betul sabar dengan perangai aku .
sampaikan aku sendiri kene marah dengan umi sebab buat dia macam tu .

aku buat dia macam tu ada sebab .
aku tak nak terus bagi muka dekat seseorang yang baru kenal .
aku tak nak jadi macam dulu .
masa awal-awal bukan main sayang . muka pun nampak ikhlas , suci bersih gitu .
bila dah lama , dah agak bosan . kau blar macam tu . haaissh bagus sangatlah perangai macam tu .
dah nenek jangan bukak cerita lama . buku lama tinggalkan dan jadikan sebagai pelajaran .

kiteorang bahagia dengan cara sekarang .
minta-minta Allah dugalah kami dengan pelbagai dugaan .
supaya ikatan cinta dan kasih sayang kami semakin erat .
tak sabar rasanya minggu depan nak balik kampung melaka .
aku nak date lah weeh . haaiish . lama rasanya tak date kan kan .
almaklumlah orang agak jauh . huhuhu .

ok samapi sini jer story aku .
nanti aku dapat 8A aku update k . hahah . amin !
doakan aku k .
aku pun akan mendoakan untuk semua yang akan menduduki
"PENILAIAN MENENGAH RENDAH 2012" !

ni ada hasil kerja saya yang tak seberapa



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
copyright by Quraisyah edited by adifikri with love