Followers

Friday, 26 August 2011

Wish for Hari Raya !!!

Assalammualaikum .......
awakkk .. saya chek in nak raya ni .
heeee . chek in eh cam nak masuk hotel jer . bahahaha ..

ok awak ok awak ..
saya tahu saya dah lari entry ni .
sabar lah SAYANG . eceh sayang nanti Alif mara lah . buhahaha .
ok ok mai rapat rapat . 
cek nak habak kat hampa semua yang baca ni .
cek tadi pagi jumpe seseorang yang cek da teramat amot rindu .
haaalaaa haaiii godik nya . suke ar :PP
cek jumpa PAPA kesayangan cek .
dia baru nak melangkah masuk umah ja ..
cek yang kat sofa tengah tebonkang lagi dah bangun pi kejar dia .
aaalaaahaaaiii tahu cek wat pa .
cek peluk cek cium muah muah muah dia . ohhhsss sedih nya ^_^-

ok tu lagi satu dah lari entry ..
haaayaaa amoi manis awak sudah lari lorrr ..
ok ok ok apek tua .. huahahaha ..
ok sebelum telambat nak wish & ada lagi 3hari jeer kot nak raya .
dalam mase 3hari korang comferm takkan on9 kan sebab nak prepair untuk raya .
ok ni wish tuk semua yang sudi baca k :))

dengan terjegat kat depan notebook ni .
saya CITY QURAISYAH BINTI MA`MOR .
shot name ARIANA :))
ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI ..
dengan ini saya mohon kemaafan kepada saudara dan saudari yang mengenali saya .
semoga anda semua berbahagia di hari raya yang INDAH ini .
"ingat jangan main mercun .. masuk sekolah nanti aku nak semua cantik cantik and handsem handsem eh.."
ok Sayang korang semua ..
MUAX MUAX sikit >_<


Assalamualaikum O_O

Thursday, 25 August 2011

i`m sorry

Assalamualaikum .
malam sudah kan . hemm ..
sebenarnye aku update blog ni dalam keadaan aku tade mood lansung .
hemmm ... awak ! awak ! awak ! M. ALIF ASYRAF  !

ok awak saya mintak maaf .
saya tahu saya salah sebab saya TERMENGANJING .
bukan saya saja pun awak . niat saya nak gurau jer .
*tapi dalam hati memang ade rase nak menganjing ..
sebab awak tetibe cakap member awak tu cantik .
mane ade perempuan yang begelar "GF" tak kecik hati ..
pasal tu pun awak nak off call . nampak sangat yang awak cam nak sebelahkan dia .
and lagi saya mintak maaf sebab menyusahkan awak 
tunggu member saya yang awak kate "BODOH" tu .
kalau awak rase saya menyusahkan awak ok sorry .
and lepas ni saya tak kan mintak tolong pasal member saya lagi .
takpe lah yang penting kita da tak gaduh lagi :))

terpakse mengadu at BLOG .
takot leh Gila . *nanti Alif tak nak kat saya . :))

Tuesday, 23 August 2011

Penantian

Assalammualaikum ...
selamat pagi semua . awalawal pagi dah update blogkan . 
lagi enam hari jer nak rayakan .
korang mesti dah beli baju raya .. mak korang mesti dah buat kuih or ade yang belikan ..
semuanya di persiapkan dengan keluargakan ..

ok entry aku pagi ni Penantian .
ni kisah benar dan tiada tokok tambah and tiada rekaan lansung .
seorang budak perempuan yang bergelar Aisyah ..
seorang anak dihati nya penuh dengan kasih sayang terhadap keluarga .
tahun ini Aisyah , mak dan adik beradik lain tidak membuat persiapan ape ape lagi .
menanti kepulangan ayah nya untuk siapkan ape yang tak lengkap lagi .


menanti .. menanti .. menanti .. dan terus menanti dengan ikhlas ..


tapi penantian nya dibalas dengan kesesalan dan sia sia .
di pagi raya dia hanya mampu berdiri di depan pintu .
kedengaran sahaja takbir raya hanya titisan air mata yang menemani nya .
sebak di dada melihat keluarga orang lain .
mempunyai ayah yang untuk di cium di peluk.
soalan yang setiap tahun dikeluarkan pade ibu nya .
"ibu papa tak balik ke ?"
"ibu kenape papa tak raya dengan kita?"
 hanya air mata jawapan seorang ibu .


"papa aisyah terlampau rindukan papa .. aisyah nak raya denga papa , ibu ,umi , abang yan , abang ai , abang mizi , kak suzi , abang zalik , kak eyka , adk syikin and adik qusyairy . papa balik lah papa .. aisyah  rindu sangat sangat nak peluk papa , nak cium papa . papa .. aisyah menanti kepulangan papa dengan ikhlas . kalau ini tahun terakhir kita beraya . aisyah nak mintak maaf kalau selama tahun ni aisyah ade terkasah bahasa and terkecikkan hati papa . aisyah taksempurna untuk menjaga hati orang . yg penting aisyah nak bagi tahu kasih sayang and cinta aisyah pade papa tak kan pernah berubah .
akhir kata setiap kali kita call 
papa : I LOVE YOU
aisyah : I LOVE YOU TOO PAPA .
papa : muah .
aisyah : muah .
aisyah rindu semua ni papa .. :'')
gambar asik senget jerkan . korang tahu keje korang sengetkan kepale .. huu :'))
CITY QURAISYAH BINTI MA`MOR BIN OSMAN

Sunday, 21 August 2011

Buke Samesame ...


aku kan sebarnye agak kepelikan sikit .
asal aku baca blog korangkan mesti starting pasal blog Eycha Hairazi .
huuu btw memamng xboring pun bace blog eycha ..
biase lah dak comelkan . huu kembang "koyak sepender dia" hahahaha .

ok lah back tu entry aku hari ni . 
hari ni buka puase dengan Bofiee saya auww wak ..
aku tahu korang pun ade kan . okkk fin saya xkesah pun :))
kiteorang buke dekatdekat jer .
kat McD Jusco Tmn U .. "dekatkan" huuu
kiteorang tak lah sekaya korang kan kan nak buka kat CS .. :DD
ok malas bebel panjang panjang ...

sila tenung samapi bute gambar di bawah .. makashi :))
gambar senget lah pandaipandai sengetkan kepala k . huahuahua :D:D
 muke agak cute pulek :P:P
 ni McChicken 2set :))
mekasshi sebab sudi bace and tengok :))
anda dihargai <3<3<3

Wednesday, 17 August 2011

akibat kebosanan .

Assalamualaikum .
ok malam ni sungguh membosankan . dah tak macam hari hari biase . handfon pun takde kedit . so tau tau lah kalau dah takde kedit ta leh nak msg sape sape . bosaan kan ?? hemmm .. now 10.29 dah dekat 10.30 time tuk tengok citer  kitab cinta . best lah juga crita dia . lain dari yang lain kisah percintaannya.
 ok lah malas nak membebel panjang2 lagi .. 
aku sebenarnya ta tau nak buat entry ape sebenar nye .. aku dah bosan sangat ..
hemm cepat fikir .. hummmmmmm ????
aku buat ayat k .. agak jiwanglah juga .
ape korang tak suka ? ok sekarang korang boleh angkat kaki tu tinggi tinggi .. tinggi lagi .. ok BYE !!!


THIS FOR YOU ..

PICTURE 1ST ..

YOU    MAKE    ME     CRY          ..      T.T
YOU    MAKE    ME     SMILE      ..       :))
YOU    MAKE    ME     LAUGH    ..      :DD
YOU    MAKE    ME     SHY          ..       ^_^
YOU    MAKE    ME    CRAZY      ..       (-_-)

YOU    MAKE    ME    FELL   YOUR   TRUE   LOVE   <3<3

THANKS FOR THE ALL .

I LOVE YOU ALIF ASYRAF .




suka tak ? tak suke leh berambus sekarang . hahahha .
ok dah penat nak tidor .
Good Ningth .. Sweet Dream .. Sayang Korang ..  Jumpa Dalam Mimpi ..
Thanks For Read .. Muah Muah Muah Muah <*> ..

Tuesday, 16 August 2011

Kenangan Terindah

Asslamualaikum ..
Good Ninght semua . dah malam baru nak update blogkan . yela keadaan aku sekarang kurang menyenangkan . macam dugaan yang datang bulan puase ni . tak pe aku sanggup hadapi dengan ikhlas dan mendapatkan keredhaan ALLAH S.W.T . amin~~~

ok lah korang strait to the point .
aku bukak profile ALif aku nampak ade music video tajuk nye "Sepasang Kurung Biru".
aku dengar lagu tu betul betul .. aku hayati setiap lirik lagu nya ..
TETIBE !!!
aku terkenang kenangan aku beraya dengan seseorang yang pernah bertahta dihati aku dulu .
pade tahun 2009 . aku dengan dia rancang nak pakai baju colour same same .
aku ingat lagi time tu kiteorang nak pakai baju colour purple . wahh bestkan .
rindu sangat time tu . bertape indah nye raya tu .
tapi tu semuanye hanya kenangan yang dah lame berlalu .
dah takde ape yang boleh dibuat . dia dah pergi tinggalkan aku tuk selamanye .


awak Alif Asyraf kekasih yang saya sayangi .
kalau awak bace blog ni . saya tak ade niat nak sakitkan hati awak .
saya cuma terkenang kenagan yang lalu dan saya janji saya akan lupekan nye .
InsyaALLAH ...
tahun ni kita bina  kenangan kita bersama ye awak .
kita buat lagu "Sepasang Kurung Kuning" ye awak . heehee :))
tapi ade soalan yang saya tertanya tanya .
awak teringat kat sape sampai share lagu tu kat FB ekk ?? ^,^?

Thursday, 11 August 2011

tak semestinya PERFECT !!!

Assalamualaikum ..
hari ni agak keletihan sebab banyak kerja yang dibuat dari pagi sampai ke malam ni .
Alhamdulillah dengan berkat tubuh badan yang sihat aku kuat untuk menghadapinya .

ok berbalik kepada tajuk entry aku hari ni .
TAK SEMESTINYA PERFECT !
ape maksud aku ?
apa jua yang kita lakukan tak semestinya sempurna kan .
dalam Al-Quraan pun ade mengatakan bahawa manusia diciptakan tak semua nya sempurna .
masing masing ade kecantikan , kelebihan , kebijaksanaan dan lain2 dengan tersendiri .
begitu juga aku yang di gelar manusia .

aku seorang perempuan yang tergolong dalam kalangan insan yang lemah .
insan yang lemah dengan perasaan sendiri .
yang lemah untuk membuat keputusan .
yang lemah untuk melawan seorang yang kuat .
kerana itu aku ingin didampingi oleh seorang lelaki yang meletakan martabat seorang perempuan itu setingginya .
menjaga maruah seorang wanita dengan sebaik baiknya .

aku meyakinkan diri aku yang dia boleh mendampingi aku hingga ke syurga kelak .
walau hanya sebentar perkenalan kami sebagai kawan .
walau hanya beberape minggu menjalani hubungan ini .
aku yakin dia boleh menjadikan aku insan yang baik dari segi luar dan dalam .
insyaallah dengan izin Allah .
kita manusia hanya dapat merancang tapi segalnya Allah yang menentukan .
tak semestinya apa yang kita rancang harus terjadi .. kan ?

mungkin pade korang ia tiada pengisian .
ini hanyalah luahan perasaan insan yang lemah .
aku harap korang dapat fahami ape pengisian nya .
dan yang lelaki aku minta mereka dapat menjaga pasangan mereka dengan sebaik mungkin .
andai tidak berdaya jangan pernah mengalah .
bangkit dan teruskan pejalan anda dengan medekati Allah .
insyaallah anda diberkati oleh Allah .
di berikan pertunjuk dan hidayah .

Assalamualaikun :))

Monday, 8 August 2011

Merindu

Assalamualaikum ..
heee goodningth sape2 yang sudi bace blog ni tengah malam mcm ni .
saya boring lah tak tau nak buat ape .
boring boring update jer blog ni kan . 
huuuuuaaaaaa  ... menantokx la ..

haaayaaa ..
tadikan time saya tengah cari lagu saya ternampak tajuk ni
"KU MERINDU"
terjakun jap nampak tajuk tu . hahah :D:D:D
terus saya play lagu tu . huhuhu ^_^
mesti ada sebab kenape saya play lagu ni .. an an an ..
a`ah memang ade sebab ...
sebab nye an .. saya rindulah dekat ALIF ASYRAF LOPOT .
indu sesangat .. tak tahu la kenape rindu sangat sangat .
mybe sebab tak hangout kot dengan dia hari tu .
hehe ngade ngade kan budak kecik ni . 
suke ar boy aku ! kesah sangat pulak aku korang tak suke :P:P:P

terjumpe pulak pic ni tengok lah kalau tak bosan . hee:))
ape ape pun saya tak pena boring dengan dia .
thank you awak .
Sayang Awak Giler Giler !!! hahah :D
Rindu Awak Sangat Sangat !!! huhu ^_^

Thursday, 4 August 2011

GEMBIRA !!!

Assalamualaikum ..
gooninht you all ..
huuu 2,3,4 menjak ni saya happy sangat2 lah awak .
saya jadi ting tong lah awak ..
saya senyum sorang sorang tau awak ..
JUJUR saya tak penah macam ni sejak ketiadaan arwah .
hoooosssssh memang gila !!!
"hahahahahha" tengok saya gelak . :D:D:D

ok saya story eh nape saya boleh jadi macam ni .
on 14 JULY 2011 ..
saya chat dengan ALIF ASYRAF LOPOT .
huuu macam macam soalan and berbalas dengan macam macam jawapan .
memang tak boring chat dengan dia , hampir setiap malam saya chat dengan dia .
dah dekat 1minggu macam tu kiteorang chat dia mintak no saya .
huuu mule mule tu teragak agak saya nak bagi . 
tapi tak ape lah niat dalam hati just msg and call jer kan .
satu hari tu dia ajak saya ke saya ajak dia .
tapi yang saya ingat dia bawak saya ziarah kubur arwah .
saya beterima kasih sangat sangat sebab sudi bawak saya .
dah dekat 2minggu perkenalan kami sebagai kawan .
pade 1st AUGUST 2011 bersamaan 1RAHMADAN .
telerai segala persoalan dalan hati .
huuuuu itu lah yang membuatkan saya happy awak .
hari yang sangat bersejarah buat saya .
dan awak lelaki yang boleh bukak pintu hati saya macam arwah dulu .
tapi tak ade niat saya nak beze bezekan awak dengan arwah .
kelebihan yang sangat saya suke awak SUKE buat SAYA SENYUM SORANG2 .
hahahahahaha :D:D:D:D .
thanks awak sebab boleh buat saya tersenyum lebar lebar macam dulu .
CINTA DI MUKA BUKU ~~~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
copyright by Quraisyah edited by adifikri with love