Followers

Saturday, 31 December 2011

kenangan 2011

Assalamu'alaikum ..
tittle hari ni kenangan 2011 . huu rasa sedih nak tinggalkan tahun yang banyak membawa aku ke erti kesabaran dalam menempuh segala dugaan . sebenar nya aku nak cerita segala yang berlaku sepanjang 2011 . banyak duka , sedih , pilu , pahit , gentir , cabaran , suka , manis , masam , masin dan lain-lain . jujur bukan senang nak lalui apa yang Allah duga untuk kita .

01.05.2011
hari yang sangat menduka citakan aku . kehilangan seorang yang aku pernah sayang . memang sukar untuk menerima kenyataan yang dia dah tak ada . tapi tak ada seorang pun yang tahu aku sedih dengan pemergian dia . cuma umi yang banyak bagi aku semangat untuk tempuh dan teruskan hidup walau dia tak ada . terima kasih banyak umi .

14.07.2011
tarikh perkenalan aku dengan sesesorang yang telah membangkitkan semangat aku . aku rasa aku dah pernah ceritakan . huu tak payah cerita lagi k . tapi sekarang kami hanya lalui hari masing-masing sebagai kawan . walau apa pun kami tetap kawan . ada jodoh ada lah . sekarang tak payah fikir jodoh-jodoh lagi . belajar penting :) .

22.07.2011
penantian berakhir dalam keluarga aku . kelahiran dia telah membawa sinar dalam keluarga aku . gembira bila aku dapat merasa menjadi kakak kepada seorang adik lelaki . dia telah mengubah segala-galanya . akak sayang awak adik . muaah :* .

30.08.2011
haaa . hari raya yang sangat sronok . beraya di kampung melaka sebelah ibu ku . beraya dengan cousin yang sporting habis . beratus gambar kiteorang snap . hahah . hope tahun seterusnya lagi seronok dari tahun ni .
amin :*

itu saja yang aku ingat . kenangan and dugaan yang aku tak akan pernah lupakan .
di sini aku ingin ambil kesempatan .
aku nak minta maaf kepada semua yang kenal aku .
yang pernah kene marah ke
yang aku pernah tertengking ke
yang pernah kene maki ke .
yang mana dosa aku tak nampak . harap korang maafkan lah eh .
kita berbaik-baik lah di tahun baru iaitu dia tahun 2012 .
i love you all <3   MUUUUUUUAAAAAAAH :*




_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me

Sunday, 25 December 2011

Baca jangan banyak bunyi :)

Assalamu'alaikum .
haai . aku post malam2 buta .
aku just nak bagi tahu yang tahun depan aku dah jarang online or dah tak online sampai habis exam PMR kot.
huuu . aku mesti rindu korang kan kan kan :)

korang korang and korang .. jaga diri k ..
awak busuk ! jangan nakal2 eh bila saya tak cek awak nya fb nanti .
jangan gatal dengan perempuan lain tau and jangan chat dengan si dia tu tau ..
ok saya tahu awak baik and saya percaya pada awak ..
kalau korang korang ada rasa rindu just call and text aku .
tu pun ada time yang korang boleh call .. kalau fon aku off tu bermakna salah time lah k :) ..

ok take care .
mohon ampun dan maaf dari semua yang pernah terasa maki aku , kecil hati dengan aku and blablabla .
heheeh . malas nak tulis panjang2 . harap korang maafkan aku k . aku tak nak berdendam dengan sesiapa pun and mohon doa korang untuk kejayaan aku tahun depan :) . terima kasih .

Assalamu'alaikum :D 

Friday, 9 December 2011

Alhamdulillah ..

Assalamu`alaikum and haai .

ding dong bell ding dong bell . selamat membaca cerita cerita aku ini . gaar ayat tak nak lagi baku ke kak oi . hahahah . ehh cek akak kita ni happy semacam . happy sampai kan type ni pun tersenyum sendiri tau . aww aww gitu . geerr serabai !

back tu tittle .. alhamdulillah hari demi hari aku dapat ubah perangai aku yang jahanam jadi yang baik . huuu . sudah taubat pulak akak ni .. hahhaha . yela .. tak kan yang jahat tetap jahat . yang baik pun kena lagi baik . semua manusia kene berubah . yang jahat tu pasti akan ke jalan yang baik . tak kan selamanya nak di pandang jahat and hina . tak kan ?! yang suka pandang orang sebelah mata tu mintak lah berubah ya . awak ni tak takut dosa ke akak abang oi ?! kau nak menjawab cakap kubur lain2 . ok fine ! dekat akhirat jangan tuntut aku . huuu ustazah sudah membebel !!!

ok lagi satu .. dalam masa yang sama aku dapat menerima dia dengan seadanya dan dengan hati yang terbuka . hati yang pernah di sakiti bukan senang nak diubati . ayat umi "luka tu dah hilang tapi parut tu masih ada" . tapi parut aku ni makin lama dah berkulit semula . kulit yang di isi dengan kasih sayang yang ikhlas . terima kasih awak .. saya harap awak tak kan hampakan hati saya and terima saya seadanya :))

Monday, 5 December 2011

Allah Maha Adil !

Assalamu'alaikum and hye ..

hello guys .. hari ni nak story something yang memang selama ni aku perhatikan dan aku abaikan saja .. apa yang aku tak pernah dapat semasa dengan "dia" tapi sekarang aku dapat dengan Hadi . BETUL ! Allah tu maha adil . Allah pisahkan aku dengan "dia" sebab ingin pertemukan aku dengan yang lagi baik dan yang lebih menghargai aku . aku tahu siapa2 yang kenal aku dengan "dia" dulu and tak tahu cerita tengah sebuk tuduh aku curang dengan "dia" . aku cuma nak bagi tahu , korang tak berada di tempat aku semasa dengan "dia" . So ,, JANGAN NAK BANYAK BUNYI !!! ok sayang korang sangat <3 !

saya bahagia dengan awak untuk masa sekarang . tapi jangan sekarang jerr awak layan saya baik and ikhlas . saya hargai apa yang awak buat untuk saya dalam masa beberapa hari ni . tu lah saya minta jangan beberapa hari , jangan beberapa minggu , jangan beberapa bulan and jangan beberapa tahun !


thank you for this ! I L Y <3 !
QuraisyaHadi <3
jujur ! aku tak pernah dapat dari mana2 lelaki yang sudi edit gambar macam ni ! 

Saturday, 3 December 2011

Hadi Fikri

oit oit .. ngeeeh rindu aku tak ? =) .. tak rindu ,, ok sila angkat kaki kau sekarang . ceeh waah . kejap ! Assalamu'alaikum .. dah lama kan aku tak update blog ni . dah bertukarkan blog aku ni . huuu ni bukan kerja aku ,, ni kerja boy aku .. sapa boy baru tu ?? ngeeeh sendiri buka sendiri tengok lah kan ..
hehehe ok back to tittle . aku kenal dia mengambil masa yang singkat . tapi cara dia layan aku memang baik .
baik terlampau baik , tapi tak tahu lah kalau belakang aku macam mana kan . sebab aku dengan dia berasal bersebelahan negeri jerr . alhamdulillah dia boleh terima aku seadanya , tak kisah lah aku ni gemuk ke kurus ke . huu tu yang buat aku lega sikit . ngeeeh .



comelkan muka dia . dia ni kaki gambar ,, macam aku . jyeaeah :D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
copyright by Quraisyah edited by adifikri with love