Followers

Saturday, 31 December 2011

kenangan 2011

Assalamu'alaikum ..
tittle hari ni kenangan 2011 . huu rasa sedih nak tinggalkan tahun yang banyak membawa aku ke erti kesabaran dalam menempuh segala dugaan . sebenar nya aku nak cerita segala yang berlaku sepanjang 2011 . banyak duka , sedih , pilu , pahit , gentir , cabaran , suka , manis , masam , masin dan lain-lain . jujur bukan senang nak lalui apa yang Allah duga untuk kita .

01.05.2011
hari yang sangat menduka citakan aku . kehilangan seorang yang aku pernah sayang . memang sukar untuk menerima kenyataan yang dia dah tak ada . tapi tak ada seorang pun yang tahu aku sedih dengan pemergian dia . cuma umi yang banyak bagi aku semangat untuk tempuh dan teruskan hidup walau dia tak ada . terima kasih banyak umi .

14.07.2011
tarikh perkenalan aku dengan sesesorang yang telah membangkitkan semangat aku . aku rasa aku dah pernah ceritakan . huu tak payah cerita lagi k . tapi sekarang kami hanya lalui hari masing-masing sebagai kawan . walau apa pun kami tetap kawan . ada jodoh ada lah . sekarang tak payah fikir jodoh-jodoh lagi . belajar penting :) .

22.07.2011
penantian berakhir dalam keluarga aku . kelahiran dia telah membawa sinar dalam keluarga aku . gembira bila aku dapat merasa menjadi kakak kepada seorang adik lelaki . dia telah mengubah segala-galanya . akak sayang awak adik . muaah :* .

30.08.2011
haaa . hari raya yang sangat sronok . beraya di kampung melaka sebelah ibu ku . beraya dengan cousin yang sporting habis . beratus gambar kiteorang snap . hahah . hope tahun seterusnya lagi seronok dari tahun ni .
amin :*

itu saja yang aku ingat . kenangan and dugaan yang aku tak akan pernah lupakan .
di sini aku ingin ambil kesempatan .
aku nak minta maaf kepada semua yang kenal aku .
yang pernah kene marah ke
yang aku pernah tertengking ke
yang pernah kene maki ke .
yang mana dosa aku tak nampak . harap korang maafkan lah eh .
kita berbaik-baik lah di tahun baru iaitu dia tahun 2012 .
i love you all <3   MUUUUUUUAAAAAAAH :*




_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me

Sunday, 25 December 2011

Baca jangan banyak bunyi :)

Assalamu'alaikum .
haai . aku post malam2 buta .
aku just nak bagi tahu yang tahun depan aku dah jarang online or dah tak online sampai habis exam PMR kot.
huuu . aku mesti rindu korang kan kan kan :)

korang korang and korang .. jaga diri k ..
awak busuk ! jangan nakal2 eh bila saya tak cek awak nya fb nanti .
jangan gatal dengan perempuan lain tau and jangan chat dengan si dia tu tau ..
ok saya tahu awak baik and saya percaya pada awak ..
kalau korang korang ada rasa rindu just call and text aku .
tu pun ada time yang korang boleh call .. kalau fon aku off tu bermakna salah time lah k :) ..

ok take care .
mohon ampun dan maaf dari semua yang pernah terasa maki aku , kecil hati dengan aku and blablabla .
heheeh . malas nak tulis panjang2 . harap korang maafkan aku k . aku tak nak berdendam dengan sesiapa pun and mohon doa korang untuk kejayaan aku tahun depan :) . terima kasih .

Assalamu'alaikum :D 

Friday, 9 December 2011

Alhamdulillah ..

Assalamu`alaikum and haai .

ding dong bell ding dong bell . selamat membaca cerita cerita aku ini . gaar ayat tak nak lagi baku ke kak oi . hahahah . ehh cek akak kita ni happy semacam . happy sampai kan type ni pun tersenyum sendiri tau . aww aww gitu . geerr serabai !

back tu tittle .. alhamdulillah hari demi hari aku dapat ubah perangai aku yang jahanam jadi yang baik . huuu . sudah taubat pulak akak ni .. hahhaha . yela .. tak kan yang jahat tetap jahat . yang baik pun kena lagi baik . semua manusia kene berubah . yang jahat tu pasti akan ke jalan yang baik . tak kan selamanya nak di pandang jahat and hina . tak kan ?! yang suka pandang orang sebelah mata tu mintak lah berubah ya . awak ni tak takut dosa ke akak abang oi ?! kau nak menjawab cakap kubur lain2 . ok fine ! dekat akhirat jangan tuntut aku . huuu ustazah sudah membebel !!!

ok lagi satu .. dalam masa yang sama aku dapat menerima dia dengan seadanya dan dengan hati yang terbuka . hati yang pernah di sakiti bukan senang nak diubati . ayat umi "luka tu dah hilang tapi parut tu masih ada" . tapi parut aku ni makin lama dah berkulit semula . kulit yang di isi dengan kasih sayang yang ikhlas . terima kasih awak .. saya harap awak tak kan hampakan hati saya and terima saya seadanya :))

Monday, 5 December 2011

Allah Maha Adil !

Assalamu'alaikum and hye ..

hello guys .. hari ni nak story something yang memang selama ni aku perhatikan dan aku abaikan saja .. apa yang aku tak pernah dapat semasa dengan "dia" tapi sekarang aku dapat dengan Hadi . BETUL ! Allah tu maha adil . Allah pisahkan aku dengan "dia" sebab ingin pertemukan aku dengan yang lagi baik dan yang lebih menghargai aku . aku tahu siapa2 yang kenal aku dengan "dia" dulu and tak tahu cerita tengah sebuk tuduh aku curang dengan "dia" . aku cuma nak bagi tahu , korang tak berada di tempat aku semasa dengan "dia" . So ,, JANGAN NAK BANYAK BUNYI !!! ok sayang korang sangat <3 !

saya bahagia dengan awak untuk masa sekarang . tapi jangan sekarang jerr awak layan saya baik and ikhlas . saya hargai apa yang awak buat untuk saya dalam masa beberapa hari ni . tu lah saya minta jangan beberapa hari , jangan beberapa minggu , jangan beberapa bulan and jangan beberapa tahun !


thank you for this ! I L Y <3 !
QuraisyaHadi <3
jujur ! aku tak pernah dapat dari mana2 lelaki yang sudi edit gambar macam ni ! 

Saturday, 3 December 2011

Hadi Fikri

oit oit .. ngeeeh rindu aku tak ? =) .. tak rindu ,, ok sila angkat kaki kau sekarang . ceeh waah . kejap ! Assalamu'alaikum .. dah lama kan aku tak update blog ni . dah bertukarkan blog aku ni . huuu ni bukan kerja aku ,, ni kerja boy aku .. sapa boy baru tu ?? ngeeeh sendiri buka sendiri tengok lah kan ..
hehehe ok back to tittle . aku kenal dia mengambil masa yang singkat . tapi cara dia layan aku memang baik .
baik terlampau baik , tapi tak tahu lah kalau belakang aku macam mana kan . sebab aku dengan dia berasal bersebelahan negeri jerr . alhamdulillah dia boleh terima aku seadanya , tak kisah lah aku ni gemuk ke kurus ke . huu tu yang buat aku lega sikit . ngeeeh .



comelkan muka dia . dia ni kaki gambar ,, macam aku . jyeaeah :D

Wednesday, 23 November 2011

it`s hurt to forget !!!

Assalamu`alaikum and hye .
huuu sekian lama tak update blog . cehwah ayat hahah .
title hari ni tak tahu nak tulis apa .
nanti ada orang comment "tak payah tunjuk sangatlah broken heart kau tu"
hahahuahuahua funy funy .. aku peduli apa ?! #ayat baru . heee .

ok hari ini hari rabu ,
bertarikhkan 23.11.2011 pada jam 10.37 tamatlah sudah alkisah bercouple mereka ini ..
haha ayat . ok untuk makluman semua aku dah single .
ada sebab ? aku sendiri pun tak tahu sebab apa aku clash . huuu SEDIH !

ok mulai sekarang tumpuan aku hanya pada pelajaran .
tahun depan sudah mula kehidupan aku sebagai calon PMR !!!
ketark cek di buatnya . hahah .

hari ni tak ada mood lah nak update blog .
biaselah hati tengah pilu .
tapi aku masih boleh tersenyum buat semua yang tersayang :")
dalam senyuman ada tangisan .. kan kan kan ..

ini ayat yang selalu aku ingat .
"easy to forgive but hurt to forget!"
tak semudah tu aku lupa kan kenangan yang telah tercipta .

Thursday, 10 November 2011

Anak Manja

Assalamu`alaikum and hye .
sorry asik muka aku jer yang post kan . aku dah cakap ,, aku tak ada kerja lain dah . huu . back to tittle ..
aku memang anak manja . nak kata terlampau manja tu memang dan kadang-kadang . aku paling manja sangat sangat dengan ibu . memang manja gila gila samapai nak lepaskan pun susah . Qila pena tanya "nanti macam mane kau nak sambung belajar ? macam mana kau nak kahwin ?" Jawapan aku "aku bawak mak aku sekali duduk dengan aku teman aku sambung belajar ,, dah kahwin aku jaga mak aku , kalau husband aku tak nak dia boleh cerai kan aku . sila kan cerai , aku tetap nak dengan mak aku!"

ok dekat sini mungkin korang akan fikir aku akan sentiasa bergantung pada mak aku . TAK ! aku tak nak bergantung pada sapa sapa bila aku dah berkeja . jasa mak aku korban selama ni memang susah untuk aku balaskan dengan duit dengan kekayaan dengan segala galanya .nekad aku ,, niat aku cuma 1 aku nak bercakap or twitter or facebook MENTERI mintak tolong sangat sangat lepaskan mak aku dari muflis . aku nak bawak mak aku pergi haji sekali lagi kalau boleh aku nak bawak papa , umi , qusyairy and tokwan . sama sama menunaikan haji and boleh ziarah kubur arwah tok dekat sana .

aku tak tahu kenapa berat sangat hati ni nak pergi duduk dengan papa and terpaksa tinggalkan ibu untuk sementara . macam ada yang tak baik jerr nak jadi . orang kata jangan fikir bukan-bukan . tapi hati ni perit rasa nak tinggalkan ibu walaupun sekejap. ok pengalaman aku kecil kecil dulu masa ibu pergi haji . aku rindu tahap gaban sampai aku cium bau baju ibu , menangis malam2 sebab rindu sangat dengan ibu , aku kalau rindu ibu mesti aku batuk kering tak berhenti ,, sampai pernah sekali batuk bedarah . kalau jumpa ibu terus batuk tu berhenti serta merta . pelik kan tapi benar .

ok lah tu jer tuk malam ni . nanti aku jadi pergi or dah sampai kemaman aku bagi tahu k .
~~malam ni tido sebelah ibu lagi . esok pagi buat suprise dekat ibu :))

Wednesday, 9 November 2011

Blablabla +_+

Assalamualaikum and hye ..
post lagi,, tak ada kerja lain ke aku ni ? hahah memang tak ada pun .. dah start cutikan so... buku kita tutup sekejap . heee nanti dah nak sekolah buka buku balik . huu . ok hari sabtu ni aku dah gerak balik kemaman . nak kena beli tiket bas turun dekat kuantan and blablabla . hahaha . takut boleh tak nak pergi naik bas sorang sorang ? bolehkan ? mestilah boleh sebab aku anak dara peh "suci lagi tau" heheh . walaupun dah pernah naik bas pergi kemaman sekali tapi aku tetap takut . sebab  masa 1st time tu lah aku naik bas ada pak cik GATAL tengok my susuk tubuh . haiissh kurang hajar kau pakcik ,, kan dah kena karatih dengan papa .. padan muka kau :D . ok ok sebenarnya aku risau sangat nak pergi ni . risau yang macam tak kan jumpa korang lagi ."apa kau mengarut nyah ,, jangan cakap bukan2" seriuos tu lah perasaan aku sekarang tau . aku mohom doa korang semua supaya aku selamat menuju ke desinasi "lagu Dato` Siti jap" hahaha .

ok sebelum tu nak say something to my best friend ni Siti NurAqilah , Nurul Atiqah"eyka betul xname kau lupalah" and kepada sesiapa yang aku kenal ,, korang kalau ada masalah apa yang nak story morie just call or msg aku k . aku sudi dengar masalah korang . jangan angap aku sombong or member tak boleh pakai k . aku jauh mane pun aku tetap ingat korang tau . jaga diri baik2 . jangan noty2 dengan BF k "berdosa nanti tuhan marah" heheh . Aqilah nanti aku balik kita meow ,, meow puas puas k . hahah . take care sayang ku semua . muah sikit sampai lebam .. hahah .

ok ni last kepada sesiapa yang nak ambil SPM especially kakak2 abang2 SMKTUN ,, yang aku kenal or yang aku tak kenal just baca jelah apa yang aku tulis untuk korang ni . sebelum tu tengok gambar ni .

GOOD LUCK GUYS !! .
banyak banyak mohon doa .. jangan dengan doa jer . buat solat hajat . jangan buat solat hajat jerr solat taubat sekali . jangan solat taubat jerr mintak maaf dengan mak , ayah , adik beradik and supupu sepapat . jangan dengan family jer dengan member , ex2 korang and blablabla . buat dengan sepenuh yakin . jangan terlampu gabra sangat tau nanti takut tak boleh jawab lansung .. ok ingat pesanan aku tau .. Love You All <3

Tuesday, 8 November 2011

Dia Handsome :D

hye and assalamualaikum .. ok ok story title kita hari ni pasal gambar dekat atas ni . gila handsome dia rambut panjang . haaarr cair boleh tak tengok dia macam ni .. tak boleh ?? aku tak dapat apa pun korang tak suka .
awak boleh tak awak buat rambut macam ni lagi . saya suka tengok awak rambut panjang macam ni . memang tangan saya gatal lah main rambut awak yang panjang ni . hehehe jangan mara ,, jangan mara :D

ok story yang sebenarnya aku rindu dia .. rindu tahap dah tak ada limit nye . dah sebulan kot tak jumpe . tak hang . ok ok tak payah gatal sangat nak jumpa sekarang . dia nak SPM dah . ok ok tak kacau dia lah nak SPM . aku pun nak balik kemaman nak spent time dengan papa , umi and my littel brother ..

awak sayang . eceh eceh sayang .. hehe . saya rindu awak tahap mitter minyak habis pun leh turun naik balik . hehehe . tak apa nanti kita jumpa puas puas k . saya tunggu awak habis SPM .

..IMISSU..IMISSU..IMISSU..IMISSU..IMISSU..IMISSU..IMISSU..IMISSU..IMISSU..IMISSU..

Sunday, 30 October 2011

Bukan Senang

Assalamu`alaikum ..
dalam kebosanan yang melanda tiba-tiba aku teringat orang yang selalu dalam hati aku .
yang dulu pena sayangi aku , menjaga aku dan segala-galanya .
TAPI ..... kini dia pergi untuk selamanya ..
mungkin bukan jodoh aku dengan dia di dunia ni .
ni orang nya . comelkan n hensem buat aku . pade korang mybe xkan . (KESAHAPA!)
sayang aku buat dia tak kan pena hilang untuk selamanya .
cinta aku untuk dia kekal di hati ni .

ok balik pada entri bukan senang untuk aku lupakan dia .
bukan senang weh .. makan masa , makan perasaan yang mendalam ..
tapi aku redha dan tetap harungi semua ni ..
sampaikan aku terpakse susah untuk menyintai orang lain ..
sepeti si dia ALIF .
memang susah , hanya kasih sayang aku dapat beri pada dia .

TAPI .. sekarang tak lagi .
kasih sayang , cinta aku tetap untuk dia .
seperti aku menyintai arwah dulu .
aku harap aku dibalas dengan perasaan yang sama .
walau sememangnya Alif susah untuk menerima aku berada dalam hati dan situasi dia .

WO AI NI ... NAAN UNNAI KATHALIKAREAN ... SARANGHEAYO ... AISHITERU ... I LOVE U ..



Wednesday, 26 October 2011

Peeefffff =_=

Assalamu`alaikum ...
tak nak berharap apa apa lagi .
sebab awak banyak berubah ,, apa sebab pun saya sendiri tak tahu ..
just nak bagi tahu saya sayang awak sangat2 !!!




i miss you so much Alif ...
miss u so much !!!!

Wednesday, 19 October 2011

teringin sangat .. boleh ?

Assalamu`alaikum ...
banyak yang nak di kongsikan .
banyak sangat yang di inginkan dalam hati ni .
tapi tak tahu lah kesampaian ke tak kan .. hemm ..

1st aku teringin nak camera ni
aku nak mintak tapi takot ..
hemm lau dapat aku nak blajar betul cam ne nak snap pic yang lawa2 kan .
belikan boleh ? "kalau kau mampu"

2nd aku nak spent time lama2 dengan ibu,papa,umi,qusyairy .
aku nak spent time dekat sini ..
tapi ibu tak dapat pergi lagi tempat ni .
sayang nya .. kalau boleh nak pergi dengan ibu gak ..
NAK PERGI JUGA !!!!


Sunday, 16 October 2011

Sila Fahami Saya !!!

Assalamu`alaikum ...
blogger sekalian sorry dah lame tak story2 kan .
bukan apa keadaan tak mengizin kan .
banyak benda yang lebih penting . huuu .
jangan mara eh blog aku ni ..
hehehe ..

ok semalam aku sepatut nya g kem perdana kat sekolah .
tapii ...
ada yang tak mengizin kan .
papa aku baru balik hari jumaat tu .
aku mintak izin dekat semua yang ada .
dan keputusan tidak mmengizinkan aku pergi lagi banyak daripada yang mengizinkan .
sebab tak mengizinkan ialah ,,
papa aku dah 2minggu tak balik JB ..
anak mana tak rindukan ayah nya sendiri ,, ayah mana takrindukkan anak nya sendiri ..
aku mintak korang faham keadaan aku .
aku bukan selalu dapat spent time dengan family hari2 macam korang .
family korang always ada dengan korangkan ,, hampir tiap2 hari kan .
tapi aku . 
dua minggu sekali baru balik ,, lagi teruk 4bulan lepas umi aku besalin baru balik .
rindu tak rindu aku dekat papa aku .
so aku mintak sangat korang faham aku k ..
k lah len kali kita berbloging lagi . 
aku nak tito dah nantok sangat .

malam semua sayang sayang .
<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

Sunday, 9 October 2011

CerCite Cinta

Assalamu`alaikum
tiba-tiba jer nak story something.
benda ni tak ada sapa tahu kecuali yang tertentu jerr .
kalau nak tahu apa turun bawah sikit .

Hey ,,
it`s about my relationship .
macam mana kiteorang boleh kenal .
mungkin ni ada orang penah alami dan ada yang tak pernah .
nak kata sweet ,,, sweet kot . huuu -_- #malujap .
baca jer lah k :))

tahun kedua bersekolah untuk tingkatan 2.
yang baik hati dan perihatin terhadap aku "ibu"
hari pertama sekolah , turun saja dari kereta dan melangkah untuk ke pagar 
mata aku yang nakal ni terpaku dengan sebuah moto .
pandang pertama pada moto tu "Jatuh Cinta" huuu .
dengan rim dia color hijau ke kuningan  .
memang sapa tengok rasa biasa jekan .
tapi aku tengok moto ni memang rasa lain jer dalam hati ni .
dah "Jatuh Cinta" katakan . huuu .
TAPI ada satu masalah ,, masalahnya aku tak tahu siapa empunya moto ni .

Berhari-hari , beminggu-minggu dan berbulan-bulan ..
aku mencari dan terus mencari .
nak tanya orang tapi macam terhegeh-hegeh pulakkan .
sampai satu masa aku give-up nak cari pemilik moto ni..
aku give-up sebab orang yang aku sayang sangat "tak pelu tahu siapa" dah arwah .
mesti korang tertenya kenapa aku give-up sebab tu ..
sebabnya moto tu lebih kurang dengan moto arwah ..

Dah give-up just abaikan jer . tapi hati ni nak tahu jer sape pemiliknya .
Dan aku ambil keputusan tetap nak cari pemilik moto tu .

Macam hari-hari biasa aku selalu online .
tangan aku ni gatal jerkan tengok Facebook orang .
apa lagi tangan ni kalau dah gatal aku klik +1 Add Friend
aku add sapa yang justuru aku tak kenal .
agak-agak aku add sapa ? 
name Facebook dia Alif Asyraf Lopot . hahaha #Sambungbalik .
aku yang tengah boring aku start chat . eeeee TAK MALU !!!
aku kesah apa .
tapi dalam hati memang ada rasa malu and takut orang kata tak tahu malu nye pempuan .
gerrrr . abaikan .
bebual , bercerita , berkosing , ber ber lah .
sampai satu topik dia cakap .....
*kalau awak nak tau saya datang sekolah ke tak , awak tengok moto saya wave ,rim color ijau ke kuningan* 
peeehh punya cuak aku .
dalam hati punya lah happy . #Sambil melompat tergedik jap .
sebab aku dah jumpa pemilik moto yang aku cari .
memang betul Allah tu maha penyayang .

Dalam masa 2minggu kiteorang kenal hati budi masing2 sebagai kawan .
Alhamdulillah perangai agak sama and boleh terima cara dia sikit demi sedikit .

1st August 2011 .. 
tarikh bulan puasa untuk hari pertamakan .
hari dan tarikh tu jadi saksi ikatan aku dan dia .
aku bersyukur sangat sebab dapat kenal orang yang aku cari and dapat bersama dia .
aku bersyukur sebab ibu dapat terima dia sebagai penghias taman di hati aku ni .
aku tak cuma berharap ,, aku nak ini jadi kenyataan 
"Aku nak hubungan aku ini kekal hingga ke akhirat kelak"
moga Allah berkati semua ini . ~~amin ~~



Sekian sahaja cerita ini .
Salam Selamat Malam dari aku Ariana Grace :))

Wednesday, 5 October 2011

HuaaaaHeeee

Assalam`ualaikum
alhamdulillah .
aku hari ni ada masa untuk update blog ni .
semua nye da tukar .
lagu , background , gambar , "pakwe?"
pakwe aku buat apa nak tukar .
setia pada yang satu lah . :P 

ada banyak crita nak di critakan .
crita ni tak lapok lagi . 
masih fresh tau . huhuhu..
sebenarnya sejak hari tu aku lansung tak call papa .
nak kata merajuk entah la .
tapi semalam papa call aku .
suara papa suara manja . huuiiikk aww aww
# kehkehgedixjap .
rindu sebenarnya kat papa .
tak apa nanti Insya Allah aku balik kemaman.

haaa ni citer pasal berboy aku .
dah agak lama tak call dia .
dia pun dah agak lama tak call ..
huuuu # rindutau .
tapi tak apalah untuk kebbaikan dia .
dia nak SPM kan .
so aku kene lah banyak memahami dia .
ALWAYS memahami awak kan "_" .
haaaiiissshhhh ..

tu jer crita aku ehhh .
tak muatlah nak crita panjang2 .
MALAS !!!!
kehkehkehkeh jangan marah ehh . 
buax buax buax tu korang :*
# thanks sudi baca k .. :))

Saturday, 1 October 2011

kesyukuran

Alhamdulillah ..
sampai juga ke 01hb october 2011 .
bersyukur sangat menjalani hubungan ni dengan ketenangan .
awak terima kasih tau :))
saya bahagia sangat dengan awak .
tapi saya lagi bahagia lau awak tak menyakat saya .
ye pun nak menyakat jangan lah menyakat sampai wat saya sakit aty .
hissshhh .
puk pang babap awak kang baru tau .
hahaha .
k la malas nak cerita panjang lebar .
Insya Allah hubungan kita akan di berkati ye wak ..
sayang awak <3 <3 <3

Tuesday, 27 September 2011

perasaan

kadang-kadang susah untuk kita memahami seseorang .
dalam masa yang sama kita sendiri susah untuk memahimi diri sendiri .
apa yang kita ingini dan kecapi .
begitu juga "CINTA" .
CINTA tak seindah kita bayangkan ,
CINTA tak sekaya Kasih Sayang ,
CINTA tak semudah untuk kita lalui dugaannya .
dalam CINTA perlu banyak pengorbanan perasaan .
CINTA juga perlu ada sifat "IKHLAS , SABAR , JUJUR DAN IMAN" 
andai ketiga-tiga ini tiada maka akan musnahlah segalanya .
"bianalah CINTA dengan keIKHLASAN" .
"jalanilah CINTA dengan penuh keSABARan" .
"JUJURlah dalam apa sahaja kenyataan" .
"bercinta dengan sepenuh keIMANAN" .


reason:hanya rekaan<3
crated by:Ariana Grace .

Sunday, 18 September 2011

luahan hati

ok malam yang menyejukkan .
aku baru masuk rumah .
lepak dekat luar sorang sorang dalam keadaan kehujanan .
kesah ape hujan ,, nak demam ? demam jelah 
lepak di luar mencari ketenangan dan idea .

ok berbalik ke topik yang ingin di katakan .
buat masa sekarang jarang msg dengan Alif ..
sebab hari tu ada masalah sikit .
tak ape aku faham ..
lagi pun ,, lagi berapa bulan dia dah nak SPM kan .
study elok elok k awak :))

tadi petang ada pergi tengok movie dengan Alif .
cerita Raya Tak Jadi .
lepas tengok movie tu lepak kejap .
tengah lepak dengan dia ada buat sesi "luahan hati" .
dia ada cakap yang dia terjatuh semalam .
ok selama ni aku tak dapat bayangkan kalau aku kehilangan dia buat selamanya .
kehilangan orang yang aku sayang , yang aku hargai , yang special and yang aku cinta .
Ya Allah jangan lah kau amik orang yang ku sayangi dari hidupku .
yes dia berjaya menitiskan air mata aku .
ada satu part ni memang agak macam sedih .
dia kata yang sama ada hubungan ni akan kekal ke tak .
sebab aku dengan dia still skolah kan dan tak tahu umur panjang ke tak .
ok series an again air mata hati aku menangis .
dalam hati ku berkata .
please lah tak nak ada kata putus .
please lah jangan mainkan perasaan aku .
please lah jangan tinggalkan aku walau ada perempuan lagi perfect dari aku .
please terima aku dengan seadannya .
tak sanggup nak kehilangan kau !!!
belajar mencintai orang yang tak sempurna :")


Wednesday, 7 September 2011

mcm mcm rasa :) :( :O

Asslamualaikum .
awak awak awak .
saya agak bosan lah awak .
awak hari ni 7sept2011 an an .

heeee nak tau x nak tau x .?
tak nak tau ? saya kesah ape . huuu :P :P
ok sebenarnye hari ni dah 1bulan 7hari saya kawin ..
haa kawin ?!
opsss salah type lak . heiheihei .
RELATIONSHIP dengan M.ALIF ASYRAF .
Alhamdulillah . moga kekal .. amin~~


saya ni tak da lah sekaya korang nak wat ape2 suprise an .
sekarang ni pun saya tengah susa sikit .
handfon saya hilang . tak leh nak msg or call sape2 .
SEDIH ~~!!!
cian an cian an . xkecian suda .. hemmm
apa yang mampu saya buat hanya bersyukur dan teruskan perhubungan ini .


esok dah 8sept2011 .
birthday ALIF . 
handfon tak de . tak leh nak call free dengan dia .
harap dia tak bersedih .
awak awak ALIF .
saya mintak maaf kalau birthday awak kali ni buat awak sedih or tak suke .
sorry tak dapat teman awak .
tak dapat msg or call awak .
saya mintak maaf sanagt2 .
insya ALLAH hari sabtu or ahad kita kuar eh . 
saya sayang awak sesangat sangat .
saya rindu awak segila gila . huuu .
muaahhh sikit .. muah banyak banyak ar . hehehe :))
I <3 U ~~~

Sunday, 4 September 2011

Hari Raya

Assalamualaikum .
haihaiahai ..
wah sarang burung jadinya blog aku ni .hahahah .
biaselah raya sakan kan . huahuahua .

Hari Raya memang best .
best sangat sebab tahun ni semua bagi duit 10keatas .
*ada yang setengah tu 2,3,4,5 ringgit la . hahah .
besyukur je lah ape yang ade kan . huhu .
malas lah nak citer panjang2 . bosan nanti .
nanti kang ade yang tenyembur nyembur bace . hahaha .

sila lihat gambar family saya di bawah ni
ni family abang aku yang sulung :))
  
ni family pak mak endok aku . ni baru sikit ade ramai lagi :))
 
 ni family mak endok + mak aku + pak usu :))
 ni adik beradik aku xcukup 2 ... heee :))
 ni family abang aku yang no 2 + dak kecik uw pinjam jap . heee :))
 yang ni cucu mak aku 10perempuan+1lelaki+yg bwah at tngah tu nyemak jap .. *xcukup 3 , 3 tu dok melaka :))
 ni menantu mak aku . baru 3 jer untuk anak lelaki la . kosong ade lg 3 . hahah :))
 family abang aku yang 1st lg :))
 ni family abang aku yang ke3 :))
semua nye dah berfamily .
aku ni bile lah ek . 
*tunggu 7tahun akan datang eh . insya ALLAH :))
Alif <3 heee haaa huuu
GATAL !!!
heeee suke ar . welkk :P
k la bye I_I

Friday, 26 August 2011

Wish for Hari Raya !!!

Assalammualaikum .......
awakkk .. saya chek in nak raya ni .
heeee . chek in eh cam nak masuk hotel jer . bahahaha ..

ok awak ok awak ..
saya tahu saya dah lari entry ni .
sabar lah SAYANG . eceh sayang nanti Alif mara lah . buhahaha .
ok ok mai rapat rapat . 
cek nak habak kat hampa semua yang baca ni .
cek tadi pagi jumpe seseorang yang cek da teramat amot rindu .
haaalaaa haaiii godik nya . suke ar :PP
cek jumpa PAPA kesayangan cek .
dia baru nak melangkah masuk umah ja ..
cek yang kat sofa tengah tebonkang lagi dah bangun pi kejar dia .
aaalaaahaaaiii tahu cek wat pa .
cek peluk cek cium muah muah muah dia . ohhhsss sedih nya ^_^-

ok tu lagi satu dah lari entry ..
haaayaaa amoi manis awak sudah lari lorrr ..
ok ok ok apek tua .. huahahaha ..
ok sebelum telambat nak wish & ada lagi 3hari jeer kot nak raya .
dalam mase 3hari korang comferm takkan on9 kan sebab nak prepair untuk raya .
ok ni wish tuk semua yang sudi baca k :))

dengan terjegat kat depan notebook ni .
saya CITY QURAISYAH BINTI MA`MOR .
shot name ARIANA :))
ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI ..
dengan ini saya mohon kemaafan kepada saudara dan saudari yang mengenali saya .
semoga anda semua berbahagia di hari raya yang INDAH ini .
"ingat jangan main mercun .. masuk sekolah nanti aku nak semua cantik cantik and handsem handsem eh.."
ok Sayang korang semua ..
MUAX MUAX sikit >_<


Assalamualaikum O_O

Thursday, 25 August 2011

i`m sorry

Assalamualaikum .
malam sudah kan . hemm ..
sebenarnye aku update blog ni dalam keadaan aku tade mood lansung .
hemmm ... awak ! awak ! awak ! M. ALIF ASYRAF  !

ok awak saya mintak maaf .
saya tahu saya salah sebab saya TERMENGANJING .
bukan saya saja pun awak . niat saya nak gurau jer .
*tapi dalam hati memang ade rase nak menganjing ..
sebab awak tetibe cakap member awak tu cantik .
mane ade perempuan yang begelar "GF" tak kecik hati ..
pasal tu pun awak nak off call . nampak sangat yang awak cam nak sebelahkan dia .
and lagi saya mintak maaf sebab menyusahkan awak 
tunggu member saya yang awak kate "BODOH" tu .
kalau awak rase saya menyusahkan awak ok sorry .
and lepas ni saya tak kan mintak tolong pasal member saya lagi .
takpe lah yang penting kita da tak gaduh lagi :))

terpakse mengadu at BLOG .
takot leh Gila . *nanti Alif tak nak kat saya . :))

Tuesday, 23 August 2011

Penantian

Assalammualaikum ...
selamat pagi semua . awalawal pagi dah update blogkan . 
lagi enam hari jer nak rayakan .
korang mesti dah beli baju raya .. mak korang mesti dah buat kuih or ade yang belikan ..
semuanya di persiapkan dengan keluargakan ..

ok entry aku pagi ni Penantian .
ni kisah benar dan tiada tokok tambah and tiada rekaan lansung .
seorang budak perempuan yang bergelar Aisyah ..
seorang anak dihati nya penuh dengan kasih sayang terhadap keluarga .
tahun ini Aisyah , mak dan adik beradik lain tidak membuat persiapan ape ape lagi .
menanti kepulangan ayah nya untuk siapkan ape yang tak lengkap lagi .


menanti .. menanti .. menanti .. dan terus menanti dengan ikhlas ..


tapi penantian nya dibalas dengan kesesalan dan sia sia .
di pagi raya dia hanya mampu berdiri di depan pintu .
kedengaran sahaja takbir raya hanya titisan air mata yang menemani nya .
sebak di dada melihat keluarga orang lain .
mempunyai ayah yang untuk di cium di peluk.
soalan yang setiap tahun dikeluarkan pade ibu nya .
"ibu papa tak balik ke ?"
"ibu kenape papa tak raya dengan kita?"
 hanya air mata jawapan seorang ibu .


"papa aisyah terlampau rindukan papa .. aisyah nak raya denga papa , ibu ,umi , abang yan , abang ai , abang mizi , kak suzi , abang zalik , kak eyka , adk syikin and adik qusyairy . papa balik lah papa .. aisyah  rindu sangat sangat nak peluk papa , nak cium papa . papa .. aisyah menanti kepulangan papa dengan ikhlas . kalau ini tahun terakhir kita beraya . aisyah nak mintak maaf kalau selama tahun ni aisyah ade terkasah bahasa and terkecikkan hati papa . aisyah taksempurna untuk menjaga hati orang . yg penting aisyah nak bagi tahu kasih sayang and cinta aisyah pade papa tak kan pernah berubah .
akhir kata setiap kali kita call 
papa : I LOVE YOU
aisyah : I LOVE YOU TOO PAPA .
papa : muah .
aisyah : muah .
aisyah rindu semua ni papa .. :'')
gambar asik senget jerkan . korang tahu keje korang sengetkan kepale .. huu :'))
CITY QURAISYAH BINTI MA`MOR BIN OSMAN

Sunday, 21 August 2011

Buke Samesame ...


aku kan sebarnye agak kepelikan sikit .
asal aku baca blog korangkan mesti starting pasal blog Eycha Hairazi .
huuu btw memamng xboring pun bace blog eycha ..
biase lah dak comelkan . huu kembang "koyak sepender dia" hahahaha .

ok lah back tu entry aku hari ni . 
hari ni buka puase dengan Bofiee saya auww wak ..
aku tahu korang pun ade kan . okkk fin saya xkesah pun :))
kiteorang buke dekatdekat jer .
kat McD Jusco Tmn U .. "dekatkan" huuu
kiteorang tak lah sekaya korang kan kan nak buka kat CS .. :DD
ok malas bebel panjang panjang ...

sila tenung samapi bute gambar di bawah .. makashi :))
gambar senget lah pandaipandai sengetkan kepala k . huahuahua :D:D
 muke agak cute pulek :P:P
 ni McChicken 2set :))
mekasshi sebab sudi bace and tengok :))
anda dihargai <3<3<3

Wednesday, 17 August 2011

akibat kebosanan .

Assalamualaikum .
ok malam ni sungguh membosankan . dah tak macam hari hari biase . handfon pun takde kedit . so tau tau lah kalau dah takde kedit ta leh nak msg sape sape . bosaan kan ?? hemmm .. now 10.29 dah dekat 10.30 time tuk tengok citer  kitab cinta . best lah juga crita dia . lain dari yang lain kisah percintaannya.
 ok lah malas nak membebel panjang2 lagi .. 
aku sebenarnya ta tau nak buat entry ape sebenar nye .. aku dah bosan sangat ..
hemm cepat fikir .. hummmmmmm ????
aku buat ayat k .. agak jiwanglah juga .
ape korang tak suka ? ok sekarang korang boleh angkat kaki tu tinggi tinggi .. tinggi lagi .. ok BYE !!!


THIS FOR YOU ..

PICTURE 1ST ..

YOU    MAKE    ME     CRY          ..      T.T
YOU    MAKE    ME     SMILE      ..       :))
YOU    MAKE    ME     LAUGH    ..      :DD
YOU    MAKE    ME     SHY          ..       ^_^
YOU    MAKE    ME    CRAZY      ..       (-_-)

YOU    MAKE    ME    FELL   YOUR   TRUE   LOVE   <3<3

THANKS FOR THE ALL .

I LOVE YOU ALIF ASYRAF .




suka tak ? tak suke leh berambus sekarang . hahahha .
ok dah penat nak tidor .
Good Ningth .. Sweet Dream .. Sayang Korang ..  Jumpa Dalam Mimpi ..
Thanks For Read .. Muah Muah Muah Muah <*> ..

Tuesday, 16 August 2011

Kenangan Terindah

Asslamualaikum ..
Good Ninght semua . dah malam baru nak update blogkan . yela keadaan aku sekarang kurang menyenangkan . macam dugaan yang datang bulan puase ni . tak pe aku sanggup hadapi dengan ikhlas dan mendapatkan keredhaan ALLAH S.W.T . amin~~~

ok lah korang strait to the point .
aku bukak profile ALif aku nampak ade music video tajuk nye "Sepasang Kurung Biru".
aku dengar lagu tu betul betul .. aku hayati setiap lirik lagu nya ..
TETIBE !!!
aku terkenang kenangan aku beraya dengan seseorang yang pernah bertahta dihati aku dulu .
pade tahun 2009 . aku dengan dia rancang nak pakai baju colour same same .
aku ingat lagi time tu kiteorang nak pakai baju colour purple . wahh bestkan .
rindu sangat time tu . bertape indah nye raya tu .
tapi tu semuanye hanya kenangan yang dah lame berlalu .
dah takde ape yang boleh dibuat . dia dah pergi tinggalkan aku tuk selamanye .


awak Alif Asyraf kekasih yang saya sayangi .
kalau awak bace blog ni . saya tak ade niat nak sakitkan hati awak .
saya cuma terkenang kenagan yang lalu dan saya janji saya akan lupekan nye .
InsyaALLAH ...
tahun ni kita bina  kenangan kita bersama ye awak .
kita buat lagu "Sepasang Kurung Kuning" ye awak . heehee :))
tapi ade soalan yang saya tertanya tanya .
awak teringat kat sape sampai share lagu tu kat FB ekk ?? ^,^?

Thursday, 11 August 2011

tak semestinya PERFECT !!!

Assalamualaikum ..
hari ni agak keletihan sebab banyak kerja yang dibuat dari pagi sampai ke malam ni .
Alhamdulillah dengan berkat tubuh badan yang sihat aku kuat untuk menghadapinya .

ok berbalik kepada tajuk entry aku hari ni .
TAK SEMESTINYA PERFECT !
ape maksud aku ?
apa jua yang kita lakukan tak semestinya sempurna kan .
dalam Al-Quraan pun ade mengatakan bahawa manusia diciptakan tak semua nya sempurna .
masing masing ade kecantikan , kelebihan , kebijaksanaan dan lain2 dengan tersendiri .
begitu juga aku yang di gelar manusia .

aku seorang perempuan yang tergolong dalam kalangan insan yang lemah .
insan yang lemah dengan perasaan sendiri .
yang lemah untuk membuat keputusan .
yang lemah untuk melawan seorang yang kuat .
kerana itu aku ingin didampingi oleh seorang lelaki yang meletakan martabat seorang perempuan itu setingginya .
menjaga maruah seorang wanita dengan sebaik baiknya .

aku meyakinkan diri aku yang dia boleh mendampingi aku hingga ke syurga kelak .
walau hanya sebentar perkenalan kami sebagai kawan .
walau hanya beberape minggu menjalani hubungan ini .
aku yakin dia boleh menjadikan aku insan yang baik dari segi luar dan dalam .
insyaallah dengan izin Allah .
kita manusia hanya dapat merancang tapi segalnya Allah yang menentukan .
tak semestinya apa yang kita rancang harus terjadi .. kan ?

mungkin pade korang ia tiada pengisian .
ini hanyalah luahan perasaan insan yang lemah .
aku harap korang dapat fahami ape pengisian nya .
dan yang lelaki aku minta mereka dapat menjaga pasangan mereka dengan sebaik mungkin .
andai tidak berdaya jangan pernah mengalah .
bangkit dan teruskan pejalan anda dengan medekati Allah .
insyaallah anda diberkati oleh Allah .
di berikan pertunjuk dan hidayah .

Assalamualaikun :))

Monday, 8 August 2011

Merindu

Assalamualaikum ..
heee goodningth sape2 yang sudi bace blog ni tengah malam mcm ni .
saya boring lah tak tau nak buat ape .
boring boring update jer blog ni kan . 
huuuuuaaaaaa  ... menantokx la ..

haaayaaa ..
tadikan time saya tengah cari lagu saya ternampak tajuk ni
"KU MERINDU"
terjakun jap nampak tajuk tu . hahah :D:D:D
terus saya play lagu tu . huhuhu ^_^
mesti ada sebab kenape saya play lagu ni .. an an an ..
a`ah memang ade sebab ...
sebab nye an .. saya rindulah dekat ALIF ASYRAF LOPOT .
indu sesangat .. tak tahu la kenape rindu sangat sangat .
mybe sebab tak hangout kot dengan dia hari tu .
hehe ngade ngade kan budak kecik ni . 
suke ar boy aku ! kesah sangat pulak aku korang tak suke :P:P:P

terjumpe pulak pic ni tengok lah kalau tak bosan . hee:))
ape ape pun saya tak pena boring dengan dia .
thank you awak .
Sayang Awak Giler Giler !!! hahah :D
Rindu Awak Sangat Sangat !!! huhu ^_^

Thursday, 4 August 2011

GEMBIRA !!!

Assalamualaikum ..
gooninht you all ..
huuu 2,3,4 menjak ni saya happy sangat2 lah awak .
saya jadi ting tong lah awak ..
saya senyum sorang sorang tau awak ..
JUJUR saya tak penah macam ni sejak ketiadaan arwah .
hoooosssssh memang gila !!!
"hahahahahha" tengok saya gelak . :D:D:D

ok saya story eh nape saya boleh jadi macam ni .
on 14 JULY 2011 ..
saya chat dengan ALIF ASYRAF LOPOT .
huuu macam macam soalan and berbalas dengan macam macam jawapan .
memang tak boring chat dengan dia , hampir setiap malam saya chat dengan dia .
dah dekat 1minggu macam tu kiteorang chat dia mintak no saya .
huuu mule mule tu teragak agak saya nak bagi . 
tapi tak ape lah niat dalam hati just msg and call jer kan .
satu hari tu dia ajak saya ke saya ajak dia .
tapi yang saya ingat dia bawak saya ziarah kubur arwah .
saya beterima kasih sangat sangat sebab sudi bawak saya .
dah dekat 2minggu perkenalan kami sebagai kawan .
pade 1st AUGUST 2011 bersamaan 1RAHMADAN .
telerai segala persoalan dalan hati .
huuuuu itu lah yang membuatkan saya happy awak .
hari yang sangat bersejarah buat saya .
dan awak lelaki yang boleh bukak pintu hati saya macam arwah dulu .
tapi tak ade niat saya nak beze bezekan awak dengan arwah .
kelebihan yang sangat saya suke awak SUKE buat SAYA SENYUM SORANG2 .
hahahahahaha :D:D:D:D .
thanks awak sebab boleh buat saya tersenyum lebar lebar macam dulu .
CINTA DI MUKA BUKU ~~~

Friday, 29 July 2011

KEM di TANJUNG LABUH .!!

Assalamualaikum .
tuan puan tompang lalu saya nak type ni .
ok guys i`m back .
huhuhu rindu la kat blog ni.
yela 4ari xde dekat rumah . huhu .
4ari msti ade citer tol x. heheh .
pergi mane ek 4ari tak de ni .
pergi KEM PENGAKAP JUBIL INTAN. TANJUNG LABUH,BATU PAHAT,JOHOR .

1st kiteorg gerak pukol 11 lebih kot .
sampai dekat situ pukol 3 .
sampai jer WOoOoOo ramainye manusia . hahah *jakun jap .
da selesai semua urusan time untuk bahagikan kumpulan .
ohh God sememangnye tak nak terpisah dengan Eyka .
tapi nak buat macam mane terpakse merelekan . huuu :P
ok aku masuk dalam Group No.7 ..
huuu tengok bederet manusia terus dlm kepale macam mane nak kenal dengan manusia seramai ni .
hahah *giler , cengang jap .
masuk waktu malam .
kiteorang di hujahkan ceramah tentang radio amarto .
best la dapat belajar pasal radio amarto . huuhuu .
dlm pukol 12lebih macam tu baru masuk tido .

esok nye macam2 aktiviti kiteorang buat .
haaa pening nak ingat balik aktiviti ape .
sendiri ingat la eh .
hahahah .
malam nye kiteorang tak tido pun .
overningt !! best giler !!
huhu . jgn pikir len k .
kiteorg xtido sebab buat gejet k .
harap faham . hahah .
mmg best la dpt overningt ngn goup7 .
malam yang tak kan pena aku kupe kan . huuu

esok nye ari ke3 .
huuu sambung aktiviti semalam yang ade takabis lagi .
huuu sepanjang aktiviti mengantok sangat .
penat giler .
tu lah sape suruh xtido . huu *suke lar . xP
petang nye kiteorg ade test .
nasib dapat jawab test tu .
kalau diikotkan mengantok ni nak aje aku tido .
malam nye terus tido huuu penat giler2 .

hari ke 4 .
ohhh god hari last la .
sayang nye nak tinggalkan member2 baru .
hummmm .
pagi nye ade latihan penutupan rasmi .
huu sedih nak cerita time latihan ni .
memang sedih sangat .
kenape lah aku boleh tombang time buat latihan .
tengok nak kawad untuk time last pun tak boleh .
ishh geram la .
time orang buat latihan & majlis penutupan rasmi
aku rehat dekat bilik rawatan .
orang tu kate muke aku pucat macam mayat time rehat .
diarang ingat aku da Mati .
eh tak baik tau cakap macam tu sedih aku dengar .
tapi aku hidup lagi . tak mati lagi . hehehe .
diarang kejut aku .
aku ingat semua da nak bertolak balik .
terus aku sadar cari member2 .
huu selamat dapat jumpe lau tak rindu kering aku .
hahhaha .
sayang korang la .. rindu sangat dekat korang .
hummmm .
sampai sini jer la entry aku .
sakit kepale nak ingta balik . heheeh .
always make me smile :))

Sunday, 24 July 2011

THANK YOU AWAK !

Asslamualaikum .
ok guys post again .
aku tengah boring memang macam ni.
heee . sayang blog ni sebab sudi menjadi PENUNJUK yg setia .
hehehehe :))

Tadi aku kuar dengan Alif .
pergi ziarah kubur arwah untuk menunaikan janji aku yang xsempat ditunaikan .
thanks Aliff sebab sudi teman saya .
tadi lepas ziarah , aku n dia g angasana .
saje jalan2 tengok Hot FM & METRO .
lepas tu gi makan dekat skudai pread .
lepas makan kiteorg gerak gi Taman Mutiara Rini .
jalan2 lepak2 tengok orang main layang layang .
dalam pukol 5.40 gerak balik .
sampai rumah pukol 6.15 .
ok good sampai sebelum 6.30 itu janji aku pade ibu .
heeee tepati janji tawu .. :))

Kegembiraan

Assalamualaikum ..
selain kawan , blog ni tempat aku curahkan segalanye .
tiada kawan blog lah teman setia tempat aku menyaip cerita cerita aku .
banyak cerita yang aku nak ceritakan .

1st thing yang membuatkan aku happy sangat .
sampai rase nak gila pun ade kot .
Betarikhkan 22/07/2011 pade jam 3.43petang (selepas solat jumaat) .
saya telah mempunyai seorang adik yang dinamakan Qusyairy Mubarack Bin Ma`mor .
huuu pade mase saya dapat berita tu saya tersengih , tertawa , ter ter ter lah semuanye .
bagaikan di alam fantasi je mase tu . ALHAMDULILLAH . happy sangat2 .
pleace lah tengok pic kat bawah tu . SAYANG Qusyairy !!!


Wednesday, 13 July 2011

Kerinduan .

aku terlampau rindukan dia .

kalau arwah ade time aku sedih mesti aku dah happy balik .
tapi ape kan daye dia pergi tinggalkan aku tuk selamnye .
aku terlampau rindukan dia hingge xterucap .
hanya yang aku mampu menagis dalam hati .
xsnggup aku luahkan tnagisan ini .
aku takot dia akan tersekse .

Sunday, 10 July 2011

Kepiluan Hati

hye ...
hari ni dah dua kali aku berblogging .
hemmm ..
biase lah hati tengah sedih kan , memang macam ni ..
aku sendiri xtahu ape dah jadi pade diri aku .
selepas kejadian semalam yang menimpe aku .
sedih pilu rase nye yang hanye dapat aku ungkapkan .
di sudut hati aku yang paling dalam aku nak je bunuh diri .
itu yang aku mahu .
aku dah terlalu bosan dengan kehidupan yang aku lalui .
entah bile aku nak temui kebahgiaan .
entah bile aku dapat tersenyum dan ketawe seperti dulu .
kenape KEBAHGIAN yang selame ni aku angankan xpernah menjadi kenyataan ..
kenape KESEDIHAN yang menimpe aku ..
ape yang aku dah buat .
semua perintahNYA aku lakukan ...
tapi kenape aq di perlakukan seperti ini .
seperti aku ini tiada hati dan prasaan .
aku manusia biase same seperti manusia yang lain .
tapi kenape .. kenape dan kenape ..
YA ALLAH ,
berikanlah aku pertunjuk yang benar suupaya aku dapat melalui dan harunginye
dengan mudah dan tenang di sisi MU ...

haruskah aku diperlakukan sebergini ?

Assalamualaikum ...
ok entry aku kali ni betul2 sedih ..
semalam 9july an .. aku hangout dengan qila .
mula2 memang best dapat hang dengan dia .
yelah dah dekat 3minggu aku xjumpe dia .
last2 nak balik aku yang tetibe sedih .
aku gaduh dengan Aaron Gracen .
sebabnye aku keluar xbagi tahu dia .
dia lepaskan aku dengan sebab xmunasabah tu .
kenape dia xpikir panjang sebelum nak buat sesuatu keputusan tu haa ..
tau x sekse nye hati aku ni .
aku terjerit telolong merayu kat dia aku xnak putus .
tapi dia sanggup tengok aku terluke kan .
perit sial hati aku ni . tuhan je yang tahu !!!
aku pun baliklah malas nak stay lame2 kat situ .
aku g umall . aku sambung lagi merayu dekat dia .
dia xnak dengar jugak .
qila amik enset dari aku .
qila cakap dengan dia .
lepas tu dah ok .
aku gi lah karoke jap dengan qila nak hilang stress yang teramat ni .
dia call qilla . dia dengar aku tengah karok .
dia marah aku . aku cakap faham lah aku tengah stress .
ok dia faham . ok lah .
lepas karok aku balik . aku msg dia kate nak balik .
dah samapi rumah aku try call dia .
dia xangkat angkat . aku msg qila suroh misscall dia jap .
rupenye dia off fon .
dri pukol 8 lebih sampai sekarang aku still call . 
aku risau sangat & aku rindu dengan dia .
perlu ke alu diperlakukan sebergini ???
aku sayang dia sangat2 & aku cintakan dia .
kite nantikan jawapan esok .
kalau xde enntah lah . 
doa2 lah dia ada n jawap call aku .
AKU RINDU KAU Aaron Gracen .

Wednesday, 6 July 2011

Assalamualaikum ...
haaiiisssyuuuummm ... bersin sudah , hahahah ^_^ .
entry saya tuk malam ni agak lah menyedihkan hati saya ..
hahah it`s about MY LOVELY LANGSI .. hahaha , jahatlah saya panggil dia langsi .
xmo xmo xmo ye wat macam tu .
ari ni kedit abis , battery fon abis . ape lg nak abis ? haaah .
tadi dok tunggu battery full . pastu wat CALL ME BACK .
dia call saya , dia cakap dia dah xdok taman U .
OHH MY GOD !!
dia kata kene dok 5KEDAI .CHOOPP!
kat area situ memang ade 5KEDAI je ke ?
hahaha . "sangat bodoh soalan itu" ...
dalam hati sedih siak . baru 1hari xjumpe dah rase rindu sangat kat dia au .
awak  xsuke saya rindu dia "HOW CARE ?!"
dia kata dekat saya dari sini jauh nak gi sane ..
nanti dia dah beli moto dia dok taman U balik .. ok lah saya boleh terima .
lepas tu ada satu bunyi ni yang paling saya BENCI . 
tuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuut ...
tande nye kredit abislah ..
hemm cedih ar baru dapat cakap sekejap jer .
xpe janji dapat cakap dengan dia . heheh .
LOVE YOU !!!!

Monday, 4 July 2011

Assalamualaikum ..
aku miss giler nak berblogging .
memang lame giler xupdate blog .
mcm aku nak ceritakan untuk korang .
mcm-mcm jadi pade bulan6 , kadang2 aku terpikir bulan6 ni agak lah macam sial .
menangis aku tiap2 malam kerana masalah yang timpa aku .
aku yakin itu dugaan dari ALLAH untuk aku mengigatiNYA .
aku terima semuanya dengan rela hati .
alhamdullilah aku dapat harungi segalanye dengan agak tenang .
aku yakin ALLAH tu maha penyayang .
bulan yang lepas aku lupakan dan semuanye aku jadikan pengajaran buat aku .
aku doakan semoga bulan yang datang ni akan memberi aku pelbagai kenangan dan pengajaran yang lebih baik buat diri aku sendiri .
INSYAALAH .

FOR IMFORMATION .

hye .. Ni blog baru aku .. yang dulu tu kita same2 lupe kan . sbb yang tu aku xkan pernah update lagi sebab aku terlupe pass nye . ok sekarang kita tumpukan pade blog ni jerk .. k .. kat blog ni aku akan citerkan semua kisah suke duke aq mengharungi hidup aku setiap detik bersame family , member aku & orang tersayang . ni jerk yang baru aku dapat aku citerkan . kalau lah kan korang nak tawu lagi ape citer aku lagi . JUST FOLLOW BLOG AKU .. sekian sahaja dari BLOG ArianAaron ..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
copyright by Quraisyah edited by adifikri with love